Misschien niet het fijnste moment om naar de film Ant-Man and the Wasp te gaan…. na een allergische reactie op een steek. Maar goed, gewapend met een epi-pen durfden mijn jongste zoon en ik het avontuur wel aan!

Ik had de eerste film (Ant-Man) niet gezien. Mijn zoon uiteraard wel, hij is een enorme Marvel-fan. Maar om de film Ant-Man and the Wasp te kunnen volgen, bleek dat niet nodig. Wel krijg ik steeds meer zin om alle Marvel-films in de juiste volgorde te gaan bekijken…. Het einde (na de aftiteling van de film) sloot aan bij het einde van Avengers Infinity War.

Sowieso briljant gedaan van Marvel: allemaal losse films maken die onderdeel uitmaken van één groot geheel.

Marvel films kenmerken zich door zowel actie als humor. In de film Ant-Man and the Wasp lag de nadruk op humor. De leeftijdskeuring is 12 jaar en ouder, maar zowel mijn 11-jarige zoon als ik vonden dat bij deze film erg ruim genomen. Wanneer je kind niet snel bang is, is dit een leuke film om samen heen te gaan, ook wanneer je kind iets jonger is dan 12 jaar.

In het verhaal draait het om quantumtechniek. Haha, schrik niet, je hoeft geen fysicus te zijn om van de film te genieten 😉 Ant-Man / Scott Lang (gespeeld door Paul Rudd) heeft huisarrest en weet het gezellig te maken met zijn dochtertje, terwijl hij samen met partners een bedrijf op probeert te zetten. In een droom maakt hij echter contact met de vrouw van Henry Pym (gespeeld door niemand minder dan Michael Douglas!) die in een quantum-universum is blijven steken (waarschijnlijk is dat in het eerste deel te zien geweest).

Ze blijkt nog te leven en dus willen Henry Pym en zijn dochter Hope (rol van Evangeline Lilly) er heen reizen. Ze hebben daar een bepaald onderdeel voor nodig en dat levert een heleboel actie op: gevechten, achtervolgingen etc.

Het leuke aan de film zijn de verkleiningen en vergrotingen. Probeer daarom deze film in de bioscoop te gaan zien, het liefst in 3D en geniet van achtervolgingen waarin auto’s ineens groter of juist kleiner worden. Van gevechten waarin tegenstanders verslagen worden door een vergrote Hello-Kitty snoepjesdoos of ontweken worden doordat hun opponent in een wesp verandert. Prima gedaan!

De film Ant-Man and the Wasp draait in de bioscopen. Hieronder nog de trailer van deze film:

Share