Wetenschapper Blake experimenteert met het ombuigen van tijd en verliest daarbij zijn zoon John. Sindsdien bevaart spookschip de Mary Alice de zeeën van vroeger en nu, met John aan boord. 1493, 1634, 1768; de Mary Alice is er geweest.

Dat is niet zonder gevaar, want er zijn kapers op de kust die haar tijdreisgeheim willen ontrafelen. Magnaat Carlos Dahlberg bijvoorbeeld, die alles inzet op de vernietiging van de Mary Alice. Maar wie het verleden aanvalt, zet de toekomst op het spel…

 Aan boord van het spookschip is het eerste deel in de nieuwe serie De tijdreizen van John Blake, een boemboek volledig in kleur, geschikt voor jongens en stoere meiden vanaf 13 jaar. Auteur Philip Pullman is bekend van onder meer de bekroonde bestsellertrilogie Het gouden kompas, Fred Fordham maakte de sfeervolle illustraties.

Bespreking
Bijzonder, zo’n nieuw soort boek (boemboek). Het is anders dan een graphic novel omdat er meer te lezen is, maar het is toch ook geen geïllustreerd leesboek. Het zit er tussenin.

Volgens mij zal dit een groot aantal jongeren aanspreken. Stoer, eenvoudig te lezen en een boeiend verhaal.

Aan boord van het spookschip – Philip Pullman
Deel 1 van De tijdreizen van John Blake
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share