Mijn 14-jarige zoon heeft momenteel twee grote hobby’s: gamen en ‘survivallen’. Nu gaat het mij te ver om met alleen een touw, een pan, een vuursteen, een zeil en een mes de natuur in te gaan, maar kamperen komt dicht genoeg in de buurt.

Bij Campzone kun je een mooie combi maken: kamperen EN gamen.

Naar Noord-Limburg dus, waar een veld waar normaal gesproken paarden lopen, omgebouwd is tot een paradijs voor gamers. Sneller internet dan thuis, voldoende stroom en andere basale voorzieningen zoals toiletten en douches en zelfs een zwemplek om af te koelen. Maar het belangrijkste zijn de vele tenten waarin gamers kunnen zitten.

Iedereen kan een eigen plek vinden en gaan spelen wat hij of zij wil (ja, er waren ook veel vrouwen!). Samen, via Discord of gewoon alleen. En welke game je maar wilt. Of het nu de nieuwste versie van een online game is of een oude PC-game, maakt niet uit. Gewoon datgene wat jij wilt.

Mijn zoon en ik kwamen redelijk laat aan op maandagavond, maar tijden zijn geen probleem bij Campzone. We merkten meteen hoe relaxed de sfeer was en hoe vriendelijk (en behulpzaam) de mensen zijn die daar al dan niet als vrijwilliger betrokken zijn. In no-time hadden we een plekje voor onze tent en wisten we waar we alles konden vinden of vragen.

Nadat we onze tent hadden opgezet en wat gegeten hadden, zijn we gaan slapen om de volgende dag vroeg te kunnen gaan beginnen met…. gamen.

Uit de slaapzak direct de “Tent voor Tentloze Nerds” in rollen en beginnen te gamen. Dat is het ultieme begin van een vakantiedag voor mijn zoon! Ondertussen geniet ik in de rust die nog over het terrein hangt van koffie en een boek. Op Campzone zijn veel groepen te vinden die een eigen game-tent hebben gehuurd. Voor wie, net als wij, “los” komen, is er de ‘Tent voor Tentloze Nerds’.

In die tent zitten mensen te gamen, maar er is ook een hoek waar je kunt chillen (zowel binnen als buiten). Er staat een gezamenlijke koelkast en de sfeer is er heerlijk: rustig (iedereen zit te gamen) maar wel met het gevoel van kameraadschap.

Dat is me eigenlijk het meest bij gebleven: de fantastische sfeer. Ik heb het vaker gemerkt: wanneer je mensen bij elkaar zet met maar één gemeenschappelijke factor (in dit geval een passie voor gamen) vallen andere ‘verschillen’ weg. Leeftijd, geslacht, het maakt allemaal niet uit, iedereen is er met hetzelfde doel: een mooie tijd hebben.

Er zijn overigens nog een heleboel andere dingen te doen, zoals bij de tenten van de sponsoren die zeker een bezoekje waard zijn. Ook is er iedere dag een agenda waarop activiteiten vermeld staan. Wij hebben enorm genoten van Live Duck Hunt, waarbij je buiten op een gigantisch “scherm” op “eenden kon schieten”. De dag erna was er een soort “wipe-out” baan, dus denk maar niet dat gamers nooit bewegen 😉

Ook ’tinkering’ tenten ontbreken niet: je kunt er leren hacken, maar ook solderen of aan de slag met een arduino. Wat je maar wilt.

Er is ook volop ruimte om met drones te vliegen, met een frisbee te gooien of watergevechten te houden. In de ruimte die normaal als gigantische paardenstal in gebruik is, zijn de avondactiviteiten. Gewoon rondlopen op het terrein is al gezellig. Wanneer je ergens in een tent binnenloopt, krijg je meteen contact en vaak ook iets te drinken.

Vanwege de warmte / droogte gingen de kampvuren niet door, maar door bijvoorbeeld een barbeque te organiseren bij de Tent voor Tentloze Nerds, kwamen we toch in een grote groep terecht waar het ook gezellig en ontspannen was. Natuurlijk, het ging over gamen, maar toch was het even op een andere manier contact dan in de tent zelf.

En zo blijkt CampZone meer dan gamen alleen. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die van gamen houden. Ook mensen die erg op zichzelf zijn maken middels gamen contact en de sfeer is dusdanig goed dat iedereen zich welkom voelt. Er waren gamers die al jaren komen en nu ook hun jonge kinderen meenemen en er waren vriendengroepen die samen een tent huurden. Maar ook voor individuen is ruimte en alles is goed: ben je graag alleen dan kan dat, maar de drempel om samen activiteiten te ondernemen of te gamen is uiterst laag.

Voor mij was CampZone een ervaring die ik niet had willen missen: mijn oudste zoon bezig zien met een van zijn favoriete bezigheden in een hele relaxte en vriendelijke omgeving. Mijn eigen zoon kan nog niet alleen naar CampZone, maar ook als ouder-die-niet-gamet heb ik me vermaakt. En mijn zoon? Kijk maar naar de foto’s hierboven! Volgend jaar komen we zeker terug!

CampZone wordt jaarlijks georganiseerd en is geschikt voor iedereen die van gamen houdt. Maar ook voor Trotse Vaders die het fijn vinden om met één of meerdere kinderen ergens heen te gaan waar je vrij bent om te doen wat je wilt: van voetballen en kamperen tot gamen en gamen! Voor meer informatie over CampZone kun je de website Campzone.nl bezoeken. Neem ook eens een kijkje bij de filmpjes en verslagen van CampZone 2018 >>>>

https://trotsevaders.nl2018/06/vaderdag-tip-campzone/

 

Share