Wanneer je op vakantie gaat naar een ander land, ga je vaak de omgeving verkennen. Stadjes bezoeken, naar musea, parken en bezienswaardigheden. En ook de natuur bekijken, wandelend of fietsend. Maar… in ons eigen land kan dat ook, zo hebben we weer eens ontdekt toen we een voor ons minder bekend gebied van Nederland gingen bezoeken: Eiland IJsselmonde!

Abel Klimbos
We begonnen onze vakantiedag bij Abel Klimbos. Eenvoudig te vinden, gratis parkeren, dat begint al goed! Na een duidelijke instructie kunnen de kinderen “de boom in”, uiteraard vanaf de grond gevolgd door hun Trotse Vader.

Er zijn 2 oefenbanen en wanneer kinderen daar laten zien dat ze de techniek onder de knie hebben, begint het echte werk: drie verschillende routes, hoog boven de grond. De eerste en de tweede zijn voor de meeste kinderen (en volwassenen) prima te doen, hoewel er moeilijke stukken tussen zitten. De derde is echt een uitdaging die alleen mijn jongste van 11 aandurfde (en aankon).

Ondertussen is het hele gezin lekker buiten, tussen de bomen. Aan het klimmen, praten met andere Trotse Vaders (en moeders) en vooral foto’s maken en filmen. Want het is wel erg mooi, die prachtige bomen met je eigen kinderen er in: aan het klimmen, balanceren, tokkelen, gillen en lachen.

 

De verschillende hindernissen lijken wel puzzeltjes: iedere keer moet je een andere techniek bedenken om verder te kunnen, prachtig!

Na deze heerlijke uren zijn we een stukje in de omgeving gaan kijken. We hebben vooral genoten van de ruimte die er overal om ons heen was. Grote akkers, polders, weilanden. De Oude Maas met haar brede bedding. Mooie dijkweggetjes. Wat een schitterende omgeving om tot rust te komen. Ook erg mooi om te fietsen, ik zag ook diverse knooppunten aangegeven!

En toen hadden we honger! En niet zo’n klein beetje ook! Gelukkig is er bij het grote (gratis!) recreatiegebied De Oude Maas volop picknick-gelegenheid wanneer je je eigen spullen meeneemt.

Er is voldoende speelterrein en je hebt zicht op het water waar veel grote boten voorbij komen. Maar wij gingen ons laten verwennen bij:

Pannenkoekenhuis De Oude Maas
Een sfeervol, vrij groot pannenkoekenhuis waar een keuze in pannenkoeken was die ik nog niet eerder tegen ben gekomen. Van klassiekers, Oud-Hollandse varianten tot pizza-pannenkoeken en andere specialiteiten.

Zo zat mijn jongste aan een pannenkoek Picasso, met vers fruit, ijs en slagroom en had de Trotse Vader van onze kinderen een Chinees gerecht op zijn pannenkoek.

Zelf ging ik voor pannenkoek Berlusconi, de vegetarische variant van de Pollo Mafioso 😉 Lekker heet, nep-kip, perzik en ananas. Een volledige maaltijd!

Het was echt erg lekker en de mensen waren overal erg aardig. Echt een plekje om nog eens terug te komen bij een volgend bezoek aan Eiland IJsselmonde, want er is nog veel meer te doen in dit prachtige gebied (en er zijn nog veel meer smaken pannenkoeken die ik uit wil proberen!)

Voor meer informatie over wat er op Eiland IJsselmonde te doen is, kun je op onderstaande kaart klikken:

Voor de website van Abel Klimbos, klik hier >>>>

Voor de website van pannenkoekenhuis De Oude Maas, klik hier >>>>

Voor de website “Ontdek IJsselmonde, klik hier >>>>

 

Share