Natuurlijk is het gezellig om te barbecueën met dit heerlijke weer (lees: hittegolf) maar wanneer je niet avond aan avond vlees wilt eten, met stokbrood en sausjes, is het goed om te weten dat er andere lekkere opties zijn. 

En wil je je tuin of balkon nog verder aankleden, nu je er zoveel tijd doorbrengt? Neem dan <hier> eens een kijkje. Maar eerst 5 tips voor alternatieven voor een vlees-barbecue:

  • Pizza bakken: of het een eigengemaakte of een gekochte pizza is, met zomerweer is het extra leuk wanneer je deze buiten bereidt. Dat kan op een pizzasteen die op je barbecue past of in een heuse pizza-oven voor in de tuin.
  • Poffertjes bakken: er is een poffertjesplaat die op je barbecue past. Ook mooi als aanvulling wanneer je gaat barbecueën en er eten kinderen mee!
  • Vis en groenten: speciale manden, klemmen en schalen zorgen ervoor dat je eenvoudig een grotere portie groenten kunt serveren tijdens een barbecue. En denk ook eens aan vis in plaats van vlees!

  • Zelfgemaakte hamburgers. Oké, het is vlees maar kan ook prima met vis of vegetarisch gehakt gemaakt worden. En je kunt er van alles door doen: gestampte aardappelen, vruchten, groenten, kruiden. In een hamburger-pers maak je zelf je eigen variant.
  • Koken. Met zomers zoals we die nu meemaken, loont het om naar een buitenkeuken te kijken. Dan sta je niet meer in de hete keuken binnen terwijl de rest van je gezin in de tuin zit, maar sta je stoer achter de pannen, buiten, in je eigen tuin. Hoe leuk is dat!

Zoals je ziet is er meer dan de ouderwetse barbecue-maaltijd. En zeker wanneer je meerdere keren per week buiten kunt eten, is het goed om variatie te hebben.

Bovenstaande inspiratie is opgedaan op de pagina’s van buitenkeukens in de tuin. En daar vind je nog meer leuke dingen, zoals een speelgoed-barbecue met toebehoren. Mooi toch, wanneer je kind(eren) naast hun Trotse Vader mee kunnen bakken?

Share