Andre Kuipers, een Nederlandse Held die prachtig kan vertellen: SpaceXperience [verslag]

Op 3 november 2018 was ik Amsterdam met mijn mijn zoon in Ziggo-Dome om de SpaceXperience van onze eigen nationale held, de astronaut André Kuipers, te “ondergaan”. En zoals we het vanzelfsprekend vinden dat wij bijvoorbeeld sporters tot onze helden rekenen en prat op gaan, zo hebben naar mijn mening de jeugd ook helden nodig om zich aan op te trekken en als voorbeeld te stellen.Andre Kuipers

Gelukkig is onze astronaut André Kuipers een vriendelijke, gemakkelijk benaderbaar, uitstekend verhalend, én onderwijzend, intelligent persoon die zich de rol van ‘held’ ook graag speelt. Want hij heeft een verhaal en die wist hij ook op deze prachtige zaterdagmiddag in de ZiggoDrome indrukwekkend over het voetlicht te krijgen. Ruimtevaart zal veel jongeren tot de verbeelding spreken.

En het verhaal dat in de prachtige entourage van de ZiggoDome in het midden van de zaal met veel technische ondersteuning van licht, video, planeten die rond draaien, en geluid heeft twee kanten:

  • hoe de lange weg om astronaut te worden alleen kan worden afgelegd met heel veel doorzettingsvermogen, veel leren en in goede gezondheid heel veel trainen, én het kunnen omgaan met gevaar en risico’s, want voorlopig is reizen in de ruimte nog bijzonder tricky.
  • hoe de ruimtevaart technische innovaties stimuleert, die vervolgens kunnen toepassen in bijvoorbeeld de geneeskunde en het verbeteren van ons milieu.

2018nov03 ZiggoDome Andre Kuipers SpaceXperience 05

De show van anderhalf uur was zeer wervelend. Veel video’s, veel over de opleiding tot astronaut, veel over wat er allemaal gebeurd rond een lancering en (de nog steeds risicovolle) landing van het shuttle. Het ‘leven’ in het SpaceLab en de betoverende uitzichten op de blauwe planet de aarde.

Ik vond zelf overigens ook een hoogte punt het optreden van de zangeres Willemijn Verkaik. Het nummer ‘Ik Lach om Zwaartekracht’ uit de musical Wicked werd op het podium van ZiggoDome adembenemend ten gehore gebracht.

Kortom een prachtige theater middag met mijn zoon. De volgende keer dat André optreedt in ZiggoDome niet vergeten te gaan en te genieten.

Kijk hieronder voor algemene informatie over de show van André Kuipers in 2018:

SpaceXperience 2018 Live: into the future – met André Kuipers

Dick Ahles (90 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


De Fabeltjeskrant als bioscoopfilm [trailer & informatie]
De Cock en de dood van een kerkrat: nieuwe Baantjer geschreven door Peter Römer
Share