Op 3 november 2018 was ik Amsterdam met mijn mijn zoon in Ziggo-Dome om de SpaceXperience van onze eigen nationale held, de astronaut André Kuipers, te “ondergaan”. En zoals we het vanzelfsprekend vinden dat wij bijvoorbeeld sporters tot onze helden rekenen en prat op gaan, zo hebben naar mijn mening de jeugd ook helden nodig om zich aan op te trekken en als voorbeeld te stellen.Andre Kuipers

Gelukkig is onze astronaut André Kuipers een vriendelijke, gemakkelijk benaderbaar, uitstekend verhalend, én onderwijzend, intelligent persoon die zich de rol van ‘held’ ook graag speelt. Want hij heeft een verhaal en die wist hij ook op deze prachtige zaterdagmiddag in de ZiggoDrome indrukwekkend over het voetlicht te krijgen. Ruimtevaart zal veel jongeren tot de verbeelding spreken.

En het verhaal dat in de prachtige entourage van de ZiggoDome in het midden van de zaal met veel technische ondersteuning van licht, video, planeten die rond draaien, en geluid heeft twee kanten:

  • hoe de lange weg om astronaut te worden alleen kan worden afgelegd met heel veel doorzettingsvermogen, veel leren en in goede gezondheid heel veel trainen, én het kunnen omgaan met gevaar en risico’s, want voorlopig is reizen in de ruimte nog bijzonder tricky.
  • hoe de ruimtevaart technische innovaties stimuleert, die vervolgens kunnen toepassen in bijvoorbeeld de geneeskunde en het verbeteren van ons milieu.

2018nov03 ZiggoDome Andre Kuipers SpaceXperience 05

De show van anderhalf uur was zeer wervelend. Veel video’s, veel over de opleiding tot astronaut, veel over wat er allemaal gebeurd rond een lancering en (de nog steeds risicovolle) landing van het shuttle. Het ‘leven’ in het SpaceLab en de betoverende uitzichten op de blauwe planet de aarde.

Ik vond zelf overigens ook een hoogte punt het optreden van de zangeres Willemijn Verkaik. Het nummer ‘Ik Lach om Zwaartekracht’ uit de musical Wicked werd op het podium van ZiggoDome adembenemend ten gehore gebracht.

Kortom een prachtige theater middag met mijn zoon. De volgende keer dat André optreedt in ZiggoDome niet vergeten te gaan en te genieten.

[bol_product_links block_id=”bol_5bf5479447c98_selected-products” products=”9200000002230683,9200000000031420″ name=”Kuipers” sub_id=”ziggodome” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kijk hieronder voor algemene informatie over de show van André Kuipers in 2018:

https://trotsevaders.nl2018/10/space-experience-spacexperience-2018-live-into-the-future-met-andre-kuipers/

Share