Ooooh, Disney! Wat maak je me hier blij mee!

Ik heb echt al erg lang geleden het eerste boek over Artemis Fowl, geschreven door Eoin Colfer, gelezen (volgens mij nadat ik de boeken over Harry Potter gelezen had) en ik vond het echt geweldig. En nu gaat er een film komen. Ik kan alleen maar hopen dat het een eerste deel wordt van een serie.

Hieronder de allereerste trailer van Artemis Fowl (met Nederlandse ondertiteling)

Samenvatting van de inhoud van het eerste boek over Artemis Fowl:
Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer Artemis erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het en mailt het naar zijn Mac. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code van het magische boek en ontdekt zo een manier om de elfen hun befaamde goud afhandig te maken.

Hij slaagt erin kapitein Holly Short – de eerste vrouwelijke officier van de elfBI – te ontvoeren, wat op grote weerstand stuit van het in verhalen en legenden zo lief afgeschilderde elfenvolk. Zwaarbewapend en uitgerust met de modernste computertechnologie trekken de elfen ten strijde, vastbesloten de misdadige plannen van Artemis in de kiem te smoren…

Nog meer gegevens
Met in de hoofdrollen Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Tamara Smart, Nonzo Anozie, Josh Gad en Judi Dench (ik vind Judi Dench ook al zo geweldig). De film wordt geproduceerd door Judy Hofflund en Kenneth Branagh samen met Angus More Gordon en Matthew Jenkins als uitvoerende producers. Het scenario is geschreven door Conor McPherson.

Ik kijk hier echt naar uit (of was dat al opgevallen) maar zal nog even moeten wachten want de Disney film Artemis Fowl draait pas vanaf 7 augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Share