Hallo, meneer de Uil, waar brengt u ons naar toe? Naar de bioscoop, lieve beeldbuiskinderen, naar de echte bioscoop!

De allereerste bioscoopfilm over de bewoners van het Grote Dierenbos gaat DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN het en draait vanaf 19 december 2018 in de bioscoop. Hatsikidee!

Over de film
In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

50 jaar De Fabeltjeskrant
DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN wordt geproduceerd door Rubinstein Media en Grid Animation. De Levita Productions is co-producent en Dutch FilmWorks verzorgt de distributie. De muziek voor de film wordt verder verzorgd door Ruud Bos, Mario Goossens en David Poltrock. De film wordt een feest voor drie generaties; één van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke introductie van De Fabeltjeskrant. Dit najaar viert De Fabeltjeskrant uitgebreid haar 50-jarig jubileum met onder meer de bioscoopfilm, een boek, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling.

Stemmencast
Georgina Verbaan spreekt de stemmen in van ’tuut-tuut-tuut-tuut’ Truus de Mier en Zaza Zebra, en Armin van Buuren spreekt de stem in van het nieuwe personage DJ Wally en verzorgt daarnaast een aantal nummers voor de film. Elsje Scherjon, die vanaf het eerste moment de stem van de iconische Juffrouw Ooievaar heeft ingesproken, doet dat opnieuw voor de bioscoopfilm. De rest van de stemmencast wordt binnenkort bekendgemaakt!

Share