Al een paar weken geleden vond op slinkse wijze de rekrutering van uw verslaggever voor trotse moeders/ trotse vaders plaats.

Het begon met het onschuldig testen en -zonder handleiding- transformeren van de nieuwste speelgoedversie van Bumblebee. Aangezien ik vroeger verknocht was aan alle soorten Transformers ging ik deze uitdaging graag aan en was ook trots toen me dit gelukt was. Maar er bleek dus een addertje onder het gras, want een week later werd mij aangeboden om met mijn twee zoons naar de première te gaan van de nieuwste Transformers-film Bumblebee.

Dat wilden we natuurlijk heel graag! De voorwaarde was wel dat ik daar een recensie over zou moeten schrijven. Dat is niet helemaal mijn ding, maar ik heb toch een poging gewaagd. Vergeef het mij als het niet helemaal volgens de recensie-normen is geschreven 😉

Een warm onthaal
Op maandag 17 december was het dan eindelijk zover; de première van de nieuwste Transformers-film Bumblebee in de Pathé Arena in Amsterdam.

Mijn twee zoontjes Lucas (11 jaar), Hugo (9 jaar) en ikzelf konden niet wachten tot het zou beginnen. Bij binnenkomst werden we vriendelijk onthaald met een buffet aan verschillende soorten frisdrank en zoete of zoute popcorn. Alles om het filmavondje zo aangenaam mogelijk te maken.

Natuurlijk werden er ook brillen uitgedeeld voor de optimale IMAX 3D-ervaring en toen kon het wachten op de film beginnen. De wachttijd werd goed opgevuld met Instagramfoto’s die onder de #bumblebeefilmnl op het scherm werden getoond. Daarop verschenen mij zeer onbekende bekende Nederlanders van verschillende Youtube-kanalen, maar gelukkig kenden mijn zoontjes veel van hen wel. 🙂

De film Bumblebee
Zoals de titel van dit stuk al doet vermoeden is deze film heel anders dan de afgelopen Transformers-films. Staan de vorige films vooral bekend om hun harde actie en onbegrijpelijke verhaallijn, dat is bij Bumblebee totaal niet het geval.

De film begint wel met veel geweld op Cybertron, maar dat maakt al gauw plaats voor het gemoedelijke leven op aarde in 1987. Bumblebee wordt door Optimus Prime naar de aarde gestuurd om daar alles gereed te maken voor de komst van de Autobots. Hij moet ervoor zorgen de aarde ‘Decepticon-vrij’ te houden en dat gaat natuurlijk gelijk al mis. Uiteindelijk komt Bumblebee redelijk gehavend terecht bij Charlie. Zij is gelukkig zeer vaardig als monteur, wat tijdens de film erg handig blijkt te zijn.

Vanaf het moment van de ontmoeting ontstaat er, in tegenstelling tot het gewelddadige begin, een heerlijke kindvriendelijke film. Dit wordt bereikt doordat Bumblebee veel meer emotie heeft gekregen. Hij heeft een kinderlijke verwondering over de nieuwe wereld waarin hij terecht is gekomen, wat ook weer zorgt voor veel komische momenten.

Kortom
Om verder niet teveel over de film Bumblebee weg te geven, kan ik zeggen dat het een leuke film is voor de wat oudere kinderen. De leeftijdscategorie had wat mij betreft ook 9 jaar en ouder kunnen zijn, maar vanaf twaalf jaar is wel een veilige marge. En u als ouder kan daar natuurlijk het beste zelf over beslissen en anders zou ik zeggen: ‘Ga zonder kinderen, want Bumblebee is zeker de moeite waard’. Vooral voor de Transformers-fans van de tekenfilmserie uit de jaren ’80!

https://trotsevaders.nl2018/09/transformers-prequel-bumblebee-trailer-en-informatie/
Share