Voor alle liefhebbers van ‘Hoe tem je de draak Films‘ (How to train your Dragon) is er goed nieuws: deel drie van de triologie over Hikkie, de Viking, en Tandloos de draak is uit! [SPOILER] Dit maal een soort van Romeo en Julia, want uiteindelijk gaat Hikkie trouwen met Astrid en wordt Tandloos verliefd op een Hemelfeeks Draak.

Bij de familiepremière op 12 januari 2019 van de nieuwste draken-film in Pathé Arena te Amsterdam had Universal Nederland weer flink uitgepakt.

Uiteraard de rode loper voor de Nederlandse-Stemmen kast, de foto-sessies, de hapje en de drankjes, maar vooral het optreden van de boyband FOURCE viel in de smaak van de massaal opgekomen jongeren met hun trotse ouders.

De groep FOURCE heeft voor de ‘Hoe tem je een Draak 3’ een Nederlandstalig lied uitgebracht “Lopen op de maan”

Het verhaal van deze animatiefilm van dit derde deel van de triologie is een logisch vervolg op de eerste delen en een prachtige afsluiting met een happy end. Het laatste deel van de film is wel heel erg zoetsappig, maar voor de meer kwetsbare zieltjes moet men bedenken dat in het eerste deel heel snel met heel veel snelle beeldwisselingen en gewelddadig verloopt. Maar gewoon een film waar men met de kinderen op een regenachtige dag met plezier naar toe wilt. Mijn zoonvan 12 en zijn vriendje vonden het een toffe film.

Bij de première van ‘Hoe tem ik de draak? 3 werd de 3D versie Nederlands gesproken vertoont. De stemmen waren prachtig in de film gesynchroniseerd en dat is moeilijker dan we soms denken maar Patrick Marten (stem van Hikkie!), Terence Schreurs (Astrid), Thekla Reuten (Valka Heilbot), Géza Weisz (Eret), Erik van der Hoff (Hork) en Daniël Boissevain met de stem van de slechterik in de film: Grimmel!

De film is ook in 2D op het programma in de bioscopen in Nederland. Hier de officiële Nederlands-talig trailer:

Share