Het verveelt nooit, premières… Hoe vaak ik ook al met de kinderen naar een première geweest ben, het blijft altijd een feestje. En stoer om als eerste een film te mogen zien, samen met (stem)acteurs en andere genodigden.

Ik had uiteraard de trailer van Spider-Man: Into the Spider-Verse gezien voordat ik naar deze nieuwe animatiefilm ging die uiteraard gebaseerd is op de bekende Marvel verhalen over een ‘gewone jongen’, Peter Parker die gestoken is door een spin en daardoor superheld-mogelijkheden heeft.

https://trotsevaders.nl2018/01/spider-man-into-the-spider-verse-trailer/

Ik had bij het zien van de trailer sterk het vermoeden dat ik deze film misschien niet helemaal kon volgen. Want hoewel ik erg geïnteresseerd ben in nano-technologie, leek me het idee van meerdere dimensies en meerdere versies van Spider-Man wel enigszins complex. Gelukkig word je vanaf het begin van de film op een zeer overzichtelijke manier door het verhaal geleidt en is het op geen enkel moment onduidelijk.

Intrigerend, dat wel. Meerdere dimensies waarin meerdere versies van Spider-Man bestaan die veel met elkaar gemeen hebben, maar ook erg verschillend zijn. En uiteraard zijn er de bekende schurken, die er voor zorgen dat deze werelden door elkaar gaan lopen en de wereld-zoals-we-die-kennen dreigt te verdwijnen (overigens wel voor een droevige reden).

De Nederlandse stemmencast bestaat uit o.a. Derek de Lint, Buddy Vedder, Ronnie Flex, Thijs Römer, Holly Mae Brood, Edwin Jonker, Levi van Kempen, Fernando Halman, Kim van Kooten en Frank Lammers .

De film Spider-Man: into the Spider-Verse is echt interessant: spannend, vol humor en zeer bijzonder qua animaties met de vele verwijzingen naar de Marvel comics (in beeld). Echt een vader-zoon film (of vader-dochter uiteraard) waarbij je kind(eren) zeker niet te jong moeten zijn. De film (6 jaar of ouder)  is af en toe echt spannend (en daarom ook leuk voor volwassenen).

Dat de film in 3D was, voegde echt wat toe. Zelf vond ik het echt goed gedaan dat er behalve prima 3D effecten ook echt 2D afbeeldingen in de film voorkwamen. 

Voor mij was de première van Spider-Man: into the Spider-Verse overigens nog extra spannend…. Ik heb me door mijn tweeling over laten halen tot een dans-wedstrijd waarbij gestreden werd voor de titel “Zwoelste mama”. En dankzij het enthousiasme van mijn kinderen, won ik de contest en mag ik mezelf nu niet alleen Trotse Moeder, maar ook Zwoelste mama noemen. Wat een topfeest, met dank aan Kidz-DJ.

Spider-Man: Into The Spider-Verse is vanaf 20 december 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien. Aanrader voor de Kerstvakantie!

Share