Onvergetelijk, dat is meteen een goede term om mee te beginnen. Indrukwekkend. Sprookjesachtig. Professioneel. En zo kan ik de hele alinea vullen met termen en nog zal het me niet lukken om te omschrijven hoe het is om met je kind(eren) een Disney on Ice show mee te maken.

Het was alweer even geleden, maar ik ben al eerder bij een Disney on Ice show geweest. En ik heb toen enorm genoten. Maar op de een of andere manier, was het alsof het dit jaar nóg indrukwekkender was. Het gemak waarmee de schaatsers over het ijs gleden, de foutloze choreografie en uitvoering. Echt…. ongelooflijk!

En nee, ik heb geen aandelen! Ik was te gast bij een van de mooiste uitjes die je met je kind(eren) kunt doen.

https://trotsemoeders.nl/2018/12/disney-on-ice-2018-het-mooiste-familie-uitje-voor-rond-de-kerstdagen/

Disney on Ice – Onvergetelijke Avonturen bestaat uit een aantal verhalen, die aan elkaar gepraat worden door onze grote Disney helden Mickey, Minnie, Pluto en Goofy. Zij zijn op zoek naar een geheim….

De verhalen bestaan uit stukjes van bekende Disney-films. De meeste films heb ik gezien, maar ook een recentere film als ‘Finding Dory’ kwam voorbij. Deze kende ik niet, maar het hele verhaal werd in het kort verteld en het was op die manier schitterend om er mee kennis te maken.

Ook ‘diep in de zee’ was Ariël. En vele andere prinsessen kwamen aan de beurt. Erg verrassend was Sneeuwwitje. Toch echt de eerste lange tekenfilm van Disney, maar ik had deze nog niet eerder vertaald gezien ‘On Ice’. De 7 dwergen met hun “hi ho” maakten dat iedereen mee zat te klappen. De heks is wel even eng, voor jonge kinderen, maar gelukkig was er ook een prins en komt alles weer goed 😉

Sowieso werden alle fans van Disney prinsessen (en hun prinsen) verwend, want ze waren volgens mij allemaal aanwezig. In hun karakteristieke kleding dansten ze prachtig over het ijs. Wanneer een van hen (of van de andere schaatsers) aan de rand van de ijsbaan was, werd er gezwaaid. Volgens mij is er geen kind in het publiek geweest dat niet het gevoel had dat er speciaal naar hem / haar gezwaaid werd. Echt een extraatje bij deze show.

Tja, wat kan ik nog meer vertellen zonder alles te verklappen voor de mensen die nog willen gaan kijken (en dat moet je echt doen hoor, het is bijzonder de moeite waard. Kaartjes kun je <hier> bestellen. Ik kan vertellen dat allerlei bekende liedjes uit klassieke Disney films voorbij kwamen. Dat er een olifant op het ijs was. Dat er gesprongen werd, gezwaaid en gezwierd alsof het een WK indrukwekkende schaatskunsten was. Dat ik weer diep geraakt was door de uitvoering van Laat het los uit Frozen. Of verklap ik nu te veel? Ik kan je verklappen dat er nog véél meer te zien is, en zelfs wanneer je precies weet wat er allemaal komt, zul je nog verrast zijn door de uitvoering ervan.

Samenvattend gebruik ik graag een stukje van een bekende zin van Olaf: Disney on Ice bijwonen voelt als een warme knuffel. En wie wil dat nu niet?

De shows van Disney on Ice – Onvergetelijke Avonturen zijn nog in Rotterdam en Utrecht te zien. Voor beschikbare data klik je hier >>>>     

Tot slot nog op de foto met de 2 lieve Disney iconen, onvergetelijk!
Share