De Julianatoren is een echt familiepretpark. Maar tot welke leeftijd zouden kinderen dit leuk vinden? Ik probeerde het uit met mijn eigen 11-jarige tweeling.

Het leuke van “grote kinderen” is dat je goed afspraken kunt maken. Ik ging op een van de vele terrassen zitten en sprak af dat ze zelfstandig het park in mochten, maar dat het wel fijn was wanneer ze regelmatig langs kwamen. Het gevolg was dat ik een boek van ruim 400 pagina’s uit kon lezen! En tussendoor kreeg ik steeds een update over wat de kinderen gedaan en beleefd hadden. Prima dagje!

Mijn tweeling is al vaker in De Julianatoren geweest en ze vinden alles nog erg leuk, ook de attracties die eigenlijk voor jongere kinderen bedoeld zijn. Maar samen met een vriendje / vriendinnetje, zijn ze toch naar de wat stoerdere dingen gegaan, zoals een “op z’n kop – draaiding” en “de katapult”.

Ook was het water leuk om mee te spelen, het was tenslotte heerlijk weer! Het spookhuis en de achtbaan waren populair en ze zijn enorm vaak van de grote glijbanen af gegaan.

Het park zou om 17 uur sluiten, maar pas om half 6 kwamen ze weer naar me toe om te zeggen wat ze allemaal nog wilden doen…. Ze waren het dus nog lang niet beu!

We hebben geen shows gezien vandaag, het was zo heerlijk zonnig dat de kinderen niet naar het theater wilden. Toch hebben we van de extra’s kunnen genieten, want de hele dag liepen Julia, Jul en andere bekenden door De Julianatoren.

Zoals altijd viel me op hoe vriendelijke iedereen was. Van de mensen die de attracties bedienen en het horecapersoneel tot de mensen die verkleed de hele dag geduldig met kinderen op de foto gaan en handtekeningen uitdelen. Op geen enkel moment kreeg ik het idee dat ze het beu waren of er geen plezier in hadden. En dat maakt zo’n dagje uit nog fijner!

Dus… Ondanks dat de meeste bezoekers aan De Julianatoren er waren met jonge kinderen, is dit familiepretpark wat mij betreft ook geschikt voor “grote” 11- en 12-jarigen. Volgend jaar gaan we weer testen of ze het nog leuk vinden, maar door het enthousiasme op de achterbank tijdens de terugreis kan ik al inschatten dat ze ook volgend jaar weer zullen genieten! En ik zelf ook!

Ook zonder alle extra’s is De Julianatoren echt de moeite waard voor een dagje uit met kinderen. Klik hier voor meer informatie >>>>

Share