Mijn hele gezin is fan van Harry Potter. En van LEGO games. Een combinatie van die twee kan eigenlijk alleen maar een groot succes zijn. We probeerden het uit!

Bekijk op bol.com

Samen met mijn jongste zoon, speelde ik een deel van de LEGO Harry Potter Game op de Nintendo Switch. Alle 7 boeken van Joanne Rowling zijn verwerkt tot games. Je ziet direct dat de film-bewerking aangehouden wordt. In feite kijk je naar een verkorte versie van de film, met daar tussenin opdrachten.

Extra leuk is de bekende LEGO humor, die steeds weet te verrassen. Vaak in hele kleine dingen, die je misschien pas opmerkt wanneer je de game voor de tweede (of derde…) keer speelt (hij blijft leuk!)

Met de pup als toeschouwer 😉

Je kunt personages kiezen die eigen kenmerken hebben. Ik was in het eerste deel van de game Hagrid, die met zijn roze paraplu kon toveren. Mijn zoon was Harry Potter, maar wanneer ik wat onhandig op de verkeerde plek met de paraplu stond te zwaaien, kon hij van karakter wisselen zodat we toch weer verder kwamen.

Mijn zoon heeft inmiddels alle delen uitgespeeld, maar samen gaan we verder waar we de eerste game-sessie zijn gebleven. Zo kan ik ook alle verhalen herbeleven, met veel vrolijke momenten en een beetje handiger worden in gamen 😉

Hieronder nog de recensie van mijn zoon (12 jaar)
LEGO Harry potter is een game die eerst uitkwam voor de Wii. Daar had ik het ook op. dat bestond uit twee games. LEGO Harry Potter jaar 1 t/m 4 en jaar 5 t/m 7. Die heb ik allebei. Maar toen de remaster kwam voor de Switch vond ik dat wel leuk. Want we hadden geen Wii meer.

Er zijn eigenlijk twee grote verschillen aan de versie op de Switch en van de Wii. Op de switch bestaat het spel uit een spel. Jaar 1 t/m 7 staan er op. Je moet alleen kiezen welke je doet. Doe je jaar 1 t/m 4 dan klik je die aan. Anders de andere.

Een ander verschil zijn de controllers. De Wii heeft nou eenmaal andere controllers. Ik zelf vind denk ik de Switch fijner omdat ik de controllers beter vind en omdat het kleiner is. Dat vind ik fijner om vast te houden. Voor de rest zijn de games eigenlijk hetzelfde. Er is geen verschil gemaakt.

Ook zijn Lego games altijd heel leuk. Ze hebben humor en kunnen goed het verhaal uitleggen. Dit is daarom ook zeker een echte aanrader.

De LEGO Harry Potter, deel 1 t/m 7 game voor Nintendo Switch bestel je hier >>>>

Share