Na de recente gebeurtenissen in Nederland (schietpartij met terroristische kenmerken en (reacties op) verkiezingen) is De aanslag die moest gebeuren extra actueel.

Bekijk op bol.com

Inhoud
Wat als een extreemrechts politicus slachtoffer wordt van een terroristische aanslag?

Twee blanke mannen uit Den Haag raken elk op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land, Gust Dewilde, te vermoorden.

Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten. Zal de best bewaakte politicus van Europa hetzelfde lot ondergaan als Pim Fortuyn?

Mening
De aanslag die moest gebeuren is een intrigerend boek. Sowieso door de manier waarop het opgebouwd is, met verschillende personages / verhaallijnen die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben.

Ook de manier waarop Michiel Janzen (achtergrond)informatie verweeft in het verhaal, spreekt me aan. Meer begrip voor het ontstaan van bepaalde ontwikkelingen, maakt dat deze beter te plaatsen zijn.

Inhoudelijk wil ik niet te veel verklappen over het boek. Ik raad je aan het te lezen, het is in een prettige schrijfstijl geschreven en zeker de moeite waard!

De aanslag die moest gebeuren – Michiel Janzen
Paperback, 256 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share