TrotseVaders.nl kreeg een interessant persbericht met de volgende inhoud: “Nintendo presenteert de Nintendo Switch Lite, een spelsysteem dat speciaal is ontworpen voor handheld-gaming. De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september 2019 uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zijn: geel, grijs en turkoois.” Wij zochten uit wat deze nieuwe Nintendo Switch Lite te bieden heeft, en wat het verschil is met de Nintendo Switch die we al kennen.

Het grootste verschil is dat de Nintendo Switch Lite gemaakt is voor ‘handheld-gaming’ waar de Nintendo Switch drie verschillende speelvormen biedt:

  • TV-stijl, waarbij je je systeem aansluit op je televisie en kunt gamen op een groot spel, met meerderen tegelijk;
  • Tafelstijl: waarbij je het beeldscherm van de Nintendo Switch gebruikt en de Joy-Cons los gebruikt om te gamen (alleen of samen met iemand anders)
  • Handheldstijl: waarbij je het complete systeem gebruikt om te gamen.

De handheldstijl is de enige game-stijl die de Nintendo Switch Lite kent. Veel games zijn geschikt om op deze manier te spelen. Op de achterkant van de doosjes van de games, staat vermeld voor welke game-stijlen deze geschikt zijn.

Bij De Nintendo Switch Lite heeft niet de infrarood bewegingscamera die de Nintendo Switch heeft en ook niet de HB-trilfunctie. de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd. Ook is hij compacter.

De Nintendo Switch Lite is vanaf september 2019 in drie verschillende kleuren te verkrijgen: geel, grijs en turkoois. Daarnaast zal Nintendo op 8 november 2019 een speciale Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition op de markt brengen, met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Net zoals bij Nintendo Switch is het mogelijk om met meerdere Switch systemen samen te spelen, ook met Switch en Switch Lite dus. Daar is wel iets additioneel voor nodig zoals een Nintendo account en bijvoorbeeld Nintendo Switch Online.

Voor een betere indruk van de Nintendo Switch Lite en de verschillen tussen Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch, kun je nog naar onderstaande video kijken:

Share