Ik heb de serie Penoza zelf niet gezien, maar na het zien van de trailer van de bioscoopfilm Penoza ga ik eens kijken of ik deze achterstand kan inhalen….

Penoza
Vanaf 28 november 2019 is de bioscoopfilm Penoza te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze film sluit aan op de 5 seizoenen van de serie Penoza die op televisie te zien is geweest.

De Zwarte Weduwe is niet dood…
In de ‘final chapter’, het laatste hoofdstuk zien we Monic Hendrickx (naar mijn mening een zeer goede actrice, ben fan van haar sinds de film De Poolse Bruid). Monic Hendrickx speelt wederom Carmen van Walraven in de film Penoza.

Het verhaal
Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland.

Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Extra informatie
Diederik van Rooijen heeft het scenario geschreven en de film geregisseerd. De film wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met KRO-NCRV. Dutch FilmWorks brengt PENOZA 28 november uit in de bioscoop.

Share