Smile

Once you see it, it’ s too late

Bij binnenkomst viel het op dat er een grote opkomst jongelui was om de nieuwe horrorfilm Smile te bekijken. De zaal zat voor een dinsdagavond behoorlijk vol en de sfeer zat er goed in!

Het hoofdpersonage Roos werkt als een psycholoog bij een psychiatrisch noodhulpcentrum, als er een jonge vrouw binnen wordt gebracht met vreemde klachten. Ze beweert dat een duistere entiteit haar volgt en dat ze niet lang meer te leven heeft. Deze entiteit is volgens haar alleen te herkennen aan een sinistere grijns en manifesteert zich als verschillende personen.

Enkele minuten later snijdt de jonge vrouw in het bijzijn van Roos haar keel door in de vorm van een grijns. Vanaf dat moment begint Roos dezelfde verontrustende dingen te zien en zich steeds vreemder te gedragen.

De film neemt de kijker mee in haar gedachtenwereld waarin dromen/hallucinaties en realiteit in elkaar overlopen. Opvallend is het goede acteerwerk van Roos (Sosie Bacon) en aan de special effects is aandacht besteed. Ook de gekozen sound effects kruipen echt onder je huid.

Het hoofdthema zelfmoord (die vaak op lugubere wijze wordt uitgevoerd), is wellicht niet voor iedereen geschikt. Smile geeft je een kijkje in de beleving van mensen met ernstige psychische problemen. Soms is het haast onmogelijk te peilen of een gebeurtenis echt is of ingebeeld is door de hoofdpersoon. Al met al heeft Smile alle facetten die men in een horrorfilm kan verwachten. De uitvoering is naar onze mening minder, niet altijd even smaakvol en soms behoorlijk voorspelbaar.

Algemene informatie
Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

Gastblog (18 Posts)

Onder gastblog worden artikelen en recensies geplaatst van Trotse Vaders of andere gastbloggers die incidenteel een artikel of review schrijven voor onze website. Wil je ook gastblogger worden, of vaste blogger, stuur dan een mail naar redactie@trotsevaders.nl


Een nieuwe beleving binnen Burgers’ Zoo
Share