Zondag 6 augustus 2023 was de familie première van de nieuwe Ninja Turtles film: ‘Ninja Turtles: Totale Chaos’ (originele titel: Ninja Turtles Mutant Mayhem). In dit verslag nemen we een kijkje naar de première en naar de film zelf.

Première

De première begon lekker vroeg. 10:15 opende Pathé Arena in Amsterdam de deuren en konden de gasten verwelkomd worden. Je kon onder andere op de foto met 2 Ninja Turtles, daar werd dan een polaroid van gemaakt zodat je de foto meteen had. Er was wat te eten en te drinken. En er was een groene loper waar de Nederlandse stemmencast en verschillende BNN’ers te vinden waren. Er waren best wel wat BNN’ers en Influencers zoals: De Bakkertjes, Clonny Games en Natalie Syrovatkova. Als je de zaal eenmaal binnen ging, kreeg je nog wat te drinken en wat popcorn voor tijdens de film.

Om 11 uur zelf begon het zaalprogramma. Het begon met een presentatie van Levi van Kempen, die snel een klein beetje vertelde over de film en vragen stelde aan de stemmencast van de film. Daarna begon de film zelf die na 100 minuten klaar was. Zeker een leuke première.

Film

Nu misschien nog wel het belangrijkste, de film. De film gaat over de Ninja Turtles, in de film zijn ze tieners. Ze leven in het riool van New York en mogen niet in contact komen met de mensen, hoe graag ze dat ook zouden willen. Dan komen ze erachter dat er een mutanten leger gemaakt wordt die wat slechte dingen van plan zijn. Iets wat de Ninja Turtles samen met een nieuwe menselijke vriendin proberen tegen te houden.

De film is in het Nederlands ingesproken door onder anderen Jörgen Raymann, Siyabonga Tromp en Igmar Felicia. Iets wat meteen duidelijk wordt is dat de stemacteurs allemaal heel erg goed zijn. Er was niemand waarvan ik dacht dat het slecht ingesproken was. De stemmen paste goed bij alle karakters.

Het beste aan de film moet wel de animatie zijn. De animatie is simpel gezegd prachtig. Een stijl die ik niet eerder heb gezien in de vorm van een film. Dit zie je meteen vanaf het begin en behoudt de kwaliteit de hele film lang. Er is veel detail te vinden bij elke frame van de film. Heerlijk om naar te kijken. Het verhaal zelf is ook goed. Het is redelijk simpel maar het werkt heel erg met de thema’s van de film. De Ninja Turtles willen erbij horen. Net zoals de mutanten waar ze tegen vechten. Het stelt vragen over erbij horen ook al ben je anders. Iets wat dus goed past bij de film.

Het enige nadeel wat ik heb met de film is het taalgebruik. De film gaat over tieners en probeert te praten zoals tieners. Er wordt veel taal gebruikt die vooral gesproken wordt door tieners. Soms past dit goed bij het idee dat het tieners zijn, maar soms kan het heel erg geforceerd voelen of niet passend. Dit zou kunnen omdat het vaak Engelse woorden zijn die nu tussen de Nederlandse taal worden gedrukt. Of omdat het taalgebruik gewoon niet echt paste in de film of in de gesprekken. Dit is klein en gebeurt niet heel vaak, maar ik vond het wel iets om toch even gezegd te hebben.

Ik ben uitermate positief over de film. Het heeft humor, charme en ziet er heel mooi uit. Het enige grote nadeel wat ik heb met de film is klein en het is zeker weten een film die het waard is om te kijken. Of het nou is om de prachtige animatie te bekijken of voor het goede verhaal. En misschien zelfs voor beiden. Zelf geef ik het een 8/10 en kan ik niet wachten op een hoogstwaarschijnlijk vervolg.

Share