BEZOEK DANCING QUEEN

Wat een feest om bij deze première te mogen zijn! Een hartelijk ontvangst waarbij de hoofdrolspeelster Liv Elvira Kippersund in Pathé Amsterdam Noord aanwezig was om alle vragen uit het publiek te beantwoorden. Daarna was er een dansoptreden van het Demo-team uit Amsterdam Noord. Na het zien van de film was er nog gelegenheid om vragen te stellen en op de foto te gaan.

Dancing Queen is een prachtige familiefilm met een mooie boodschap. Een grappig, maar ook ontroerend verhaal over erbij willen horen, verlies, de liefde voor een ander én jezelf.

Dapper buitenbeentje Mina wil indruk maken op een populaire hiphop-danser.

Wat doe je als je een buitenbeetje bent? Nerdy tiener Mina wil er op school graag bij horen. Maar nog liever wil ze indruk maken op haar idool: hiphop-danser E.D Win wiens aantal Instagram volgers zijn inlevingsvermogen ver te boven gaat. Dus geeft ze zich op voor een door hem georganiseerde danswedstrijd, ook al kan ze niet dansen.

Vol zelftwijfel daagt de twaalfjarige Mina zichzelf toch uit om deel te nemen aan een danswedstrijd, een reis die ze begint met de steun van haar pittige grootmoeder, een bron van no-nonsense wijsheid wiens openhartige advies altijd uitnodigt tot lachen. Van een onbeholpen eerste auditie tot aan een shownummer leert Mina hoe ze de demon van de zelftwijfel kan bestrijden.

Algemene informatie over Dancing Queen en CineKid:

 • ALLES IS OKE IN DANS EN LIEFDE
 • SPEELDUUR: 92 MINUTEN
 • FAMILIEFILM
 • Oorsprong: Noorwegen

CINEKID FESTIVAL

Met de allernieuwste films en series voor iedereen duik je in de meest bijzondere en avontuurlijke werelden. Droom weg met de mooiste verhalen, bezoek schitterende premières en stel al je vragen aan jouw favoriete acteurs en regisseurs. 

Acteurs en actrices

 • Liv Elvira Kippersund Larsson (Mina)
 • Cengiz Al (Shaan)
 • Viljar Knutsen Bjaadal (Edwin, E.D.Win)
 • Anne Marit Jacobsen (oma)
 • Anders Baasmo (Ove)
 • Andrea Bræin Hovig (Anne Berit)
 • Frida Ånnevik (Lærerinna)
 • Mona Berntsen (danseres Mona Berntsen)
 • Sturla Harbitz (Markus)
 • Ylva Røsten-Haga (Bella)

Nederlandse stemacteurs: 

 • Ida Verspaandonk (stem Mina)
 • Hymke de Vries (stem oma)
 • Sanne Bosman (stem Anne Berit)
 • Sil van der Zwan (stem E.D.Win)
 • Kiefer Zwart (stem Shaan)
 • Davian Mardjoeki (stem Markus)
 • Dennis Willekens (stem Ove)
 • Studio Plint Benelux
  Regisseur Aurora Gosse (Anneke Beukman)
  Vertaling Jan-Willem Verkuyl
Share