De zomer is weer begonnen, wat ook een nieuwe editie van Comic Con betekent. Deze editie was speciaal omdat Heroes Dutch Comic Con (HDCC) 10 jaar oud werd. Om deze reden waren er allemaal extra’s om het jubileum te vieren. Zo waren er verschillende kermisattracties en was er een extra avond op de vrijdag voor het weekend toegevoegd. Ik zelf was er zondag 23 juni samen met een klein groepje, daar gaat ook dit verslag over.

Een dag Comic Con

Een dag Comic Con begint altijd vroeg. Comic Con opent altijd om 10:00, maar wij konden al een uurtje eerder om 09:00 naar binnen wandelen. Comic Con is zoals altijd gigantisch groot. Zalen vol met merchandise, stands, games en comics. Het zit ook zoals altijd in de grote Jaarbeurs in Utrecht waardoor er meer dan genoeg ruimte is voor dit alles.

Merchandise

We begonnen de dag bij de winkels. Een zaal vol met stands waar van alles te koop is. Over het algemeen is er veel merchandise te vinden over verschillende games, films, series, animes, (strip)boeken en al het andere wat je kan bedenken. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Belangrijk om te onthouden is dat het wel duur kan zijn, dus neem genoeg geld mee.

Experience Hall

Daarna liepen we naar de experience hall waar weer wat meer te doen is. Er is bijvoorbeeld een hele plek voor Trading Card Games, waar je kan ruilen of wat van de spellen kan spelen met anderen, een filmquiz van Kinepolis en een plek waar je mooie posters kunt kopen.

Gaming Hall

Naast de experience hall is de gaming hall. Een plek waar je de nieuwste games kan spelen, oude spellen kan proberen en mee kan doen met verschillende tournaments. Hier heb ik vooral met een vriend van mij Street Fighter 6 gespeeld. Maar er is natuurlijk veel meer te doen. De nieuwste Just Dance game was er. Een plek met alleen maar arcade games. Een Valorant tournament en nog veel meer plekken waar je nog veel meer kan proberen.


Na de game hall gingen we met de groep naar het station om daar bij de Smullers te eten. Dat vinden wij altijd handig om te doen omdat eten op Comic Con heel erg duur kan zijn. Als je daar dan buiten kan eten bespaart dat veel kosten.

Activities Hall

Na de lunchpauze konden we door naar de activities hall. Hier zijn weer heel veel dingen te doen. Wel belangrijk om te weten is dat voor sommige van deze activiteiten er van tevoren gereserveerd moet worden. Zoek dus voor je bezoek goed uit wat je wel en niet wil doen en wat je daar van tevoren mee moet. Wij zijn alleen in het spookhuis “House of Wax” geweest, wat erg leuk was. Maar er waren ook verschillende workshops te vinden.

Comic Area

Doorlopend was er ook nog een Comic Area te vinden, als je van stripboeken houdt is dit de plek om te zijn. Er zijn heel veel stripboeken te vinden die je kan kopen, perfect om je collectie te vergroten of misschien te beginnen. Ook zijn er een paar winkels in de Artist Alley, waar ik ook mijn eerste aankoop van de dag had gedaan. Een poster en stickervel van een van mijn favoriete games, Hollow Knight.

Meet & Greet

Zoals bij elke editie zijn er verschillende guests, waar je mee op de foto kan of een handtekening van kan krijgen. Deze keer waren er weer veel grote acteurs, actrices, cosplayers en comic artists. Onder andere Finn Jones, bekend van Iron Fist en Game of Thrones. James en Oliver Phelps, de tweeling in Harry Potter waren er als acteurs. Qua comic quests zijn Peter Milligan, Khary Randolph en Cian Tormey te ontmoeten. Die allemaal aan verschillende grote comics hebben gewerkt. Ook zijn er wat grote cosplayers te vinden, waaronder Hotary en BubblegumHD. Het ontmoeten van iedereen (vooral de acteurs) kan wel veel geld kosten, dus hou dat van tevoren in de gaten.

Cosplay

Ook is bij deze plek een grote cosplay catwalk te zien. Dus hou je van cosplayen en wil je dat aan de rest van Comic Con laten zien, kan je meedoen met de cosplay catwalk en kan je zelfs nog prijzen winnen. Cosplay is sowieso een heel groot ding bij Comic Con. Veel van de mensen die komen, komen gekleed als personages van hun favoriete film, serie, game, boek of anime. De cosplays zijn altijd heel mooi en het is heel leuk om op de foto te gaan met personages die jij misschien ook wel herkent.

Dealer Hall

Na deze al lange dag ben ik samen met mijn groepje nog terug gegaan naar de Dealer Hall waar ik nog een cadeau voor een vriend en een Pulp Fiction poster heb gekocht. Daarna was de dag voor ons klaar en gingen we weer naar huis. Een succesvolle dag Comic Con.

Mijn mening

Ik ga al bijna 5 jaar elke editie naar Comic Con, en geen dag heb ik me daar verveeld. Met vrienden dingen kopen, games spelen en andere dingen uitproberen blijft keer op keer leuk. Lijkt dit jou nu ook wat? Goed nieuws, Heroes Dutch Comic Con komt 23 en 24 november 2024 terug naar de Jaarbeurs. Ik kijk er tenminste heel erg naar uit om weer terug te gaan om alle leuke dingen te doen en kan zeker aanraden voor iedereen die het ook maar een beetje leuk lijkt om het een keer te proberen. Het kan bijna niet teleurstellen.

Share