Comic Con is voor mij een traditie geworden. Twee keer per jaar komt het weer naar de Jaarbeurs in Utrecht. Ik ga hier nu al bijna 5 jaar heen en heb het elke keer weer heel erg leuk. 18 en 19 november 2023 was Comic Con weer terug, en natuurlijk ben ik weer geweest.

Comic Con – een jaarbeurs vol vermaak

Je zou denken dat Comic Con na lange tijd misschien saai begint te worden. Ik ben al meerdere keren naar Comic Con geweest, en het blijft altijd een leuke dag. Deze keer was ik met een lekker klein groepje. Met zijn drieën waren we rond 11:30 bij Comic Con. Wederom is Comic Con een gigantisch evenement. De hele jaarbeurs staat vol. Het is altijd ingedeeld in 6 categorieën. Cosplay, gaming, guests, merchandise, activities en comics.

Gaming area

Wij begonnen bij de gaming area. We hebben wat Street Fighter 2 gespeeld, gekeken bij Nintendo en de vele andere stands volledig ingericht om de nieuwste games uit te proberen. Ook zijn er altijd wat tournamenten te vinden. Zo was er deze keer een League of Legends en Valorant tournament.

Merchandise

Daarna gingen we naar de merchandise. Zalen vol met kleine kraampjes waar je van alles kan kopen. Alles wat te maken heeft met games, comics, films, anime, boeken is er wel te vinden. Daarbuiten zijn er ontelbaar andere dingen te vinden waardoor er voor iedereen wel een leuk souvenir te vinden is. Ik heb bijvoorbeeld een film gekocht. “The host” van Bong Joon-ho. Het is dus zeker wel aan te raden om extra geld mee te nemen naar Comic Con. Het is leuk om wat extra’s te kopen of je geld te besteden aan één van de activiteiten of games die te vinden zijn binnen Comic Con.

Goed bereikbaar

Na wat dingen gekocht te hebben, liepen we terug naar Utrecht Centraal waar we hebben gegeten bij Smullers. Dat doen we altijd omdat het goedkoper is dan het dure eten in Comic Con zelf. En even buiten zijn kan ook geen kwaad.

Speciale gasten

In Comic Con zijn er ook altijd gasten. Deze keer was bijvoorbeeld Elijah Wood er maar dat varieert heel erg veel. Wij hebben niet de kans gezien om hem of een van de andere gasten te zien. Maar als je een groot fan bent van een van die acteurs, cosplayers of tekenaars is het zeker een aanrader om te kijken hoe je ze kan ontmoeten op Comic Con. Iets wat wel heel makkelijk kan is het vinden van je favoriete personages binnen de films, series, of games die je leuk vindt.

Cosplay

Veel mensen lopen rond in cosplay. Het is heel cool om te zien hoe al deze fictieve personages tot leven gebracht kunnen worden. En de cosplayers vinden het ook altijd leuk om met je op de foto te gaan.

Activiteitenhal

We hebben natuurlijk ook gekeken naar de activiteitenhal. Waar je onder andere kon leren tekenen, zwaardvechten en dansen. De activiteiten zijn altijd een leuke plek voor als je op zoek bent naar een wat specifieke activiteit, iets wat je ook niet makkelijk ergens anders kan vinden.


Na overal gekeken te hebben en gekocht te hebben wat we wouden was het tijd voor ons om weer terug te gaan. Het station is lekker in de buurt waardoor het makkelijk toegankelijk is, wat fijn is na zo’n lange dag. Het was wederom een erg leuke dag.

Aanrader

Comic Con is zeker een aanrader als je groot fan bent van een franchise. Er is vast wel iets te vinden voor je. Of je nou gamer, cosplayer, lezer of filmfanaat bent. Ik had het tenminste weer heel leuk dit jaar en kijk nu al uit naar de volgende keer.

Share