Comic Con 2022 [verslag]

Twee keer per jaar komt Comic Con weer naar Nederland toe. Voor het laatst was er weer Comic Con. Ik was er weer naartoe gegaan samen met twee vrienden van mij. Dit is het verslag daarover.

Cosplay

Comic Con was dit jaar 19 en 20 november 2022. Wij waren op de eerste dag gegaan, de 19e. Na een tijdje in de rij te staan konden we naar binnen. Comic Con was deze keer, net zoals vorige jaren, gigantisch. Er is heel veel te doen binnen Comic Con.

Bijna de helft van de mensen die door Comic Con liepen waren bekleed in bekende personages van bijvoorbeeld video games en films. De meesten cosplays heel mooi gemaakt om zoveel mogelijk te lijken op het fictieve karakter. Iedereen waarmee ik mee op de foto wou wou dat ook wat ik ook erg leuk vindt.

Naast alle verklede mensen waren er ook heel veel andere activiteiten te doen. Er was een grote zaal volledig ingericht voor games. Je kon er nieuwe games proberen of oude klassiekers herbeleven. De meeste plekken binnen de zaal hadden wel iets van een thema. Een grote plek was bijvoorbeeld voor alles wat te maken had met Nintendo.

Naast een grote game ruimte was er ook een activities plek. Hier waren allemaal dingen te doen, van speeddating naar leren zwaardvechten. Hier hebben we wat minder gedaan omdat de meeste dingen tegen een betaling of reservering moet.

Er was een groot podium waar er door de dag heen veel events waren. Zo waren er interviews met acteurs en een groot cosplay tournament, waar je je kon aanmelden om je kostuums op een catwalk te laten zien aan een groot publiek.

Meet & Greet

Elke keer zijn er bij Comic Con ook gasten. Dit jaar waren er weer een heleboel, bijvoorbeeld Lou Ferrigno, die de Hulk speelde, Dan Fogler vooral bekend van Fantastic beasts and where to find them en Jenna Coleman, die recentelijk in The Sandman heeft gespeeld. Je moet wel extra betalen voor een Meet en Greet met de acteurs.

Misschien wel het grootste ding in Comic Con is de Merchandise hal. Hier kan je heel veel merchandise kopen van series, films, boeken. Er zijn heel veel kraampjes om rond te kijken en eventueel dingen te kopen. Als er iets is wat je leuk vindt, is er waarschijnlijk wel iets van te kopen.

Een gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt en op de foto met deze fantastische schrijver, top!

Comic Con was net zoals vorige jaren een groot succes. We hadden de hele dag vol gebruikt en het was erg leuk, en ik wil zeker volgend jaar weer gaan!

Smile
Dit zijn de trends voor de jongensnamen in 2023
Share