Wie wel eens met de kinderen heeft gekampeerd, weet het. Op de camping stap je in een andere wereld. Midden in het groen, letterlijk met je voeten in het gras. Je hebt je eigen woonruimte bij je. Kinderen genieten van het buitenleven en kunnen heerlijk spelen met hun leeftijdsgenootjes.

Tent
De pret begint allemaal al met het opzetten van de tent. Zelf bepalen hoe je een tent neerzet, zelf je tijdelijke woonruimte opbouwen en inrichten. Alle kinderen vinden dat leuk en avontuurlijk. Het is het leukste als ze hun vader mogen meehelpen met het opzetten van de tent. Stokken opzetten, tentharingen vastzetten, er is genoeg wat ze kunnen doen. Dan mag het luchtbed worden opgepompt en de slaapzak worden neergelegd. Ook de rest van de tent wordt ingericht. Het is allemaal zo anders dan thuis, het spelen en slapen in een tent, het koken op een gaspitje in het gras. Kamperen is één groot avontuur in een heel nieuwe wereld.

Op de camping
Als je de tent hebt opgezet is het tijd om om je heen te kijken. Op een camping is er aan kinderen geen gebrek. Kinderen hebben dan ook snel leeftijdsgenootjes gevonden, waarmee ze de camping gaan verkennen. Meestal hoeven ze niet eens moeite te doen. Tijdens het opzetten van de tent komen andere kinderen vaak al kijken of zich mogelijk nieuwe vriendjes gemeld hebben. Ook dat is spannend, nieuwe speelkameraadjes en nieuwe spelletjes. En dan wordt er volop gespeeld en afgesproken. Er is meer dan genoeg te doen. Misschien zijn er speeltoestellen, veldjes waar kan worden gevoetbald en is er een kantine waar je terecht kunt als het weer een beetje tegen zit. Kinderen hebben genoeg fantasie om zich in hun nieuwe omgeving goed te vermaken. En vader en moeder? Zij krijgen de tijd om eens lekker uit te rusten.

 

Share