Reizen met kinderen is een andere manier van vakantie, maar beslist niet minder leuk! Een goede voorbereiding is zeker met kinderen het halve werk; neem de tijd om overal even bij stil te staan zodat je eenmaal op de plaats van bestemming ook echt kunt gaan genieten. Begin op tijd de reisaanbiedingen in de gaten te houden zodat je voor een mooie prijs een geweldige vakantie tegemoet kan gaan!

Waar en wanneer?
Natuurlijk bepaal je allereerst waar de vakantie naartoe zal gaan. Dit hangt helemaal af van jullie wensen als gezin. Met kinderen boven de 5 jaar ben je gebonden aan schoolvakantie’s. Houd er rekening mee dat met name op populaire bestemmingen de prijzen in die periodes vaak erg hoog zijn. Bij het bepalen van het reisdoel lijken de mogelijkheden soms eindeloos – het helpt als je eerst een shortlist van ongeveer vijf mogelijke bestemmingen maakt en daar een definitieve keuze uit maakt. Bedenk daarbij dat er aan verre reizen met kinderen veel meer haken en ogen zitten (lange vlucht, tropische ziektes, minder goede voorzieningen). Bovendien is het op veel tropische plaatsen in onze zomervakantie winter of orkaanseizoen.

Geschikte accommodatie
Staat de bestemming vast, dan kun je op zoek naar een verblijf. Hotel of kamperen? En wordt het dan een all-inclusive hotel of een simpel stadshotel, een ingerichte tent of een trekkerscamping? Zaken om op te letten bij het uitkiezen zijn aanwezigheid van airconditioning, zwembad, terras, koelkast, ligging ten opzichte van de bestemming, ligging ten opzichte van grote wegen/vliegveld et cetera. Kijk voor ideeën op websites van touroperators of kijk op Groupon voor verschillende vakantie aanbiedingen.

Inpakken
Maak ruim van tevoren een paklijst en een to-do lijst en leg deze op een centrale plek in huis, zodat iedereen er iets bij kan schrijven als dat nodig is. Denk in ieder geval aan je reispapieren, eventuele vaccinaties en medicatie. Geef de kinderen een eigen koffer die ze min of meer naar eigen inzicht mogen inpakken; zo worden ze meteen voorbereid op de aanstaande reis en vakantie. Denk ook aan wat kleine kadootjes voor onderweg in de auto of vliegtuig en zorg dat er wat lekkere ‘zoethoudertjes’ onder handbereik zijn voor de lastige momenten. En dan…is het tijd om te gaan en te genieten!

Share