mannenpil, geboortebeperking,

Onderzoekers zijn weer een stapje dichterbij het maken van de mannenpil. De pil voor vrouwen is al tientallen jaren bekend maar de mannenpil klinkt nog als een groot toekomstplan. Onderzoekers hebben wel een manier ontdekt dan erg handig kan zijn voor de ontwikkeling van de mannenpil. Zij hebben namelijk een stofje ontwikkeld en verwerkt in een pil, die de eiwitten die nodig zijn voor het produceren van spermacellen van een muis, tijdelijk onvruchtbaar maken. De muizen waarbij dit is uitgeprobeerd, is daarna weer gewoon vruchtbare spermacellen gaan produceren.

“Deze stof zorgt voor een snelle vermindering van het aantal zaadcellen met een grondig effect op de vruchtbaarheid, wat ook weer ongedaan gemaakt kan worden. Dit resultaat suggereert dat een omkeerbare, orale vorm van anticonceptie voor mannen mogelijk is”, zegt James Bradner.

De kunst en uitdaging voor de onderzoekers is nu om een middel te ontdekken dat hetzelfde effect heeft bij de man als dat het effect heeft gehad op de muizen. Ze denken dat dit mogelijk is maar moeten wel eerst nog testen of dit veilig is en wel helemaal werkt. Hier is echter verder nog niets over bekend.

Share