Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal huishoudens wat een desktop in huis heeft opnieuw is afgenomen. Het aantal laptops is redelijk constant gebleven, vergeleken met vorig jaar en het aantal smartphones is opnieuw toegenomen. Voor het eerst zijn ook cijfers van tablets meegenomen in het onderzoek.
desktopcomputer-verliest-steeds-meer-terrein-copyright-trotse-vaders-1

In 2013 heeft 95% van alle huishoudens in Nederland toegang tot het internet. De laptop blijkt opnieuw het meest gebruikte device om mee op internet te gaan, gevolgd door smartphone en desktop.
desktopcomputer-verliest-steeds-meer-terrein-copyright-trotse-vaders-2

De cijfers wijzen verder uit dat in bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens een tablet aanwezig is. Huishoudens bestaande uit een paar met kinderen zijn koploper in het bezit van tablets (62%)

Share