meeste-schade-aan-tablets-door-kinderen-copyright-trotse-vadersVan alle Nederlandse gezinnen met internet heeft 45% een tablet. Onder gezinnen met kinderen is dit zelfs 62%. Maar diezelfde kinderen zijn ook de grootste brokkenmakers wat schade aan tablets betreft. Volgens The Fixables wordt meer dan de helft van de schades die tablets oplopen, veroorzaakt door kinderen.

Veel kinderen zien een tablet als een “gewoon” stuk speelgoed en wordt er ook op die manier mee omgegaan. Dit resulteert in deuken, krassen en zelfs kappotte schermen bij tablets want ondanks dat de risico’s op schade bij ouders bekend is, maken de meesten geen gebruik van een beschermhoes. The Fixables: “Veel volwassenen blijven hun iPad of Android / Windows Tablet echter liever ‘naked’ gebruiken, omdat de hoezen afbreuk doen aan het design. Zij onderschatten de risico’s op schade, of nemen deze simpelweg voor lief.

De vijf belangrijkste oorzaken schade aan tablets:
1. Zitschade: kinderen die op een tablet staan of zitten, waardoor het scherm barst.
2. Valschade: een val van een tafel, bureau of bank, met schade aan de behuizing of het scherm tot gevolg.
3. Oplaadschade: tablets die tijdens het opladen vallen en aan het snoer blijven hangen. Hierdoor trekt de connector scheef en beschadigt het moederbord.
4. Drukschade: tijdens het vervoeren van de tablet in een tas, kan deze drukschade van andere voorwerpen oplopen. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder de tablet. Hier geldt dat volwassenen grotere brokkenmakers zijn dan kinderen.
5. Waterschade: een omvallende kop koffie of glas limonade kan vervelende waterschade veroorzaken. Gelukkig kunnen de meeste tablets wel tegen en spatje water.

Share