Junior Press' Mojang Minecraft Combat Handbook

minecraft Combat handbookPrecies op tijd voor de Sinterklaas en Kerst heeft Junior Press een volgend deeltje uit hun Serie Minecraft Handboeken uitgegeven. Dit Combat Handboek is met gejuich van mijn kinderen inmiddels in de schoen aangetroffen. Wanneer jij als vader nu niet weet wat het “spel” van Mojang Minecraft is of hoe het werkt, kan ik alleen maar zeggen: geef het aan je zoon of dochter en ga het boek dan zelf ook bestuderen!

Ik weet niet of alle vaders het al door hebben, maar al je zoons (en ook mijn dochter is verslaafd) die een laptop of een tablet hebben zullen ongetwijfeld Minecraft hebben geïnstalleerd en zijn daar fanatiek mee bezig. Het is onder kinderen een kult. Eerder hebben we uitgelegd dat het een soort digitaal Lego is. Je kunt je fantasie als kind de vrije loop laten bij het bouwen: gebouwen, zelf verzonnen of nagemaakte, maar ook hele werelden, waarin die gebouwen worden geplaats.

Mojang Minecraft Combat Handbook  basis wapensJe kunt in de werelden figuren plaatsen en allerlei functies laten uitvoeren. Je hebt daarvoor het basis programma van Mojang nodig en met het overal op internet verkrijgbare zogenaamde MOD’s kan je nieuwe elementen, gebouwen en werelden downloaden, maar ook je eigen creaties voor derden plaaten. Binnen die werelden kan je spellen spelen met andere gebruikers mits aangesloten op dezelfde LAN (“op LAN gaan”). Vaak zijn die spellen “gevechten” met wapens in fantastische werelden.

Mojang Minecraft Combat Handbook creeperHet nieuwe handboek Combat gaat over dit soort gevechten, de wapens en hoe je dat in (multi-player) speelt. Het handboek is een verzameling van beschrijvingen van standaard en te downloaden figuren, wapens, wapensystemen, de strategie van het spelen. Dat is redelijk compleet zover je bij Minecraft over compleetheid kan spreken want iedere dag wordt door al haar gebruikers de wereld weer uitgebreid en verbeterd.

Mojang Minecraft Combat Handbook inhoud

Het handboek heeft zo’n veertig hoofdstukjes voor het behandelen van een onderwerp over twee pagina’s. Naast leesboek is het dus ook heel geschikt als naslagwerk. Maar voor een snelle toegang van de verschillende onderwerpen is wel enige kennis van de software en het spel nodig. Anders gewoon geduldig vanaf pagina één naar pagina tachtig gaan. Voor vaders waarschijnlijk een wonderlijke ervaring.

Het boek Combat is net zoals de andere boeken in deze reeks (Minecraft voor beginners, Minecraft Redstone Handboek) eigentijds, in Minecraft-stijl en zeer instructief vormgegeven. En het boek is zeer schappelijk (€9,95) geprijsd.

Het boek beschrijft in deze hoofdstukjes de basis kenmerken van de wapens (bijvoorbeeld Schadelijke drank), de vechters (bijvoorbeeld Creeper), ingewikkelde wapensystemen (Explosieve boom-val) en voorbeelden van fortificaties en hoe deze in het spel te veroveren.

Mojang Minecraft Combat Handbook  basis wapens Mojang Minecraft Combat Handbook Exploseve boom val

Maar er komen ook tips (veilig online spelen), gevechts-checklists, en bijvoorbeeld hoe Minecraft in te richten als multi-players spel.

Mojang Minecraft Combat Handbook  veiligheidstips Mojang Minecraft Combat Handbook multiplayer

Kortom een must voor al onze innovatieve kinderen met Minecraft op hun computers of tablets. En voor ouders om een beetje te kunnen bijblijven….

Minecraft Combat Handboek
Bekijk op bol.comHandboek voor Minecraft spelers voor kinderen met instructies, tips en strategieën, gebonden, 80 pagina’s, Uitgeverij Junior Press
Bestel dit Minecraft Handboek hier >>>>

Share