Screenshot 2014-12-02 at 10.54.52Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee dat is het niet! Het is een soort van vliegende schotel/helikopter die je met de hand (zonder hem aan te raken) kunt besturen.

Screenshot 2014-12-02 at 09.31.13Op de foto hiernaast kun je de reactie van mijn zoon van 10 zien, toen hij deze Air Hogs Vectron Wave uitpakte. Dit is wat hij al een hele tijd wilde. Hij noemt het een soort “drone” een vindt het “mega-cool”.

Meteen uitpakken dus, batterijen er in (LET OP, er gaan 6 AA batterijen in de bijgevoegde afstandsbediening, zorg dus dat je die in huis hebt, want die zitten er niet bij!). Gelukkig hoeft de ‘drone’ niet lang op te laden en kan mijn zoon hem gaan proberen.

Het besturen van de Air Hogs Vectron Wave 2 is niet zo eenvoudig als we dachten. Hij schiet alle kanten op en de tweeling van 8 vindt het maar eng. Vooral mijn dochter, die bang is dat hij op haar haar terecht komt…. Op zich is dat wel een reëel risico wat je moet proberen te vermijden, want de ellende is niet te overzien wanneer er haren in de propeller vast komen te zitten.

Screenshot 2014-12-02 at 10.51.55

Toen de Air Hog dan ook te dicht in de buurt van mijn dochter kwam, probeerde ik hem uit de lucht te halen. Het vastpakken van een vliegende Air Hog bleek ook geen goed idee. De propeller draait echt razendsnel en het doet uiteraard zeer wanneer je die in volle snelheid gaat pakken. Voor “dreigende noodsituaties” zit er een stopknop op de afstandsbediening, maar slimmer is om even naar onderstaande demonstratiefilm te kijken:

Je ziet hier dat je de Air Hog gewoon bij de gele antenne moet vasthouden, zowel wanneer je hem gaat laten vliegen als wanneer je hem uit de lucht wilt halen.

Screenshot 2014-12-02 at 10.52.18

Met een stuk minder stress spelen de kinderen nu regelmatig met de Air Hog. Meestal functioneert hij in een soort van spionage-spel waarin hij een verkenningsdrone is… Screenshot 2014-12-02 at 09.31.42

Mijn oudste is al aardig bedreven in het besturen van de helikopter/drone, maar hij knalt toch nog regelmatig tegen muren of plafond. Daar blijkt hij gelukkig goed tegen bestand waardoor het bij ons in huis een groot succes is!

De Air Hogs Vectron Wave 2 is te bestellen via de website Fun.be. Klik hier om de Air Hogs Vectron Wave 2 met korting te stellen >>>>

Share