Tenkai Knights wordt als televisieserie op Dinsey XD uitgezonden. De serie vertelt het verhaal van vier vrienden: Guren, Ceylan, Chooki en Toxsa. In het jaar 2034 belanden zij per ongeluk op Quarton. Op deze planeet vervormt alles.

ionix_tknight_logo_updated

Wat blijkt? Het viertal is zichzelf niet meer. Ze zijn de legendarische robots Tenkai Knights geworden en heten nu Bravenwolf, Tributon, Lydendor en Valorn. De slechte legerbaas Vilius voert oorlog tegen de vier helden. Winnen van Vilius móet: het is de enige manier om Quarton en de aarde te kunnen redden!

Screenshot 2014-11-30 at 19.16.47Tenkai Knights is nu ook te koop als een soort bouwsteen. Deze bouwsteen is uit te klappen tot een van de personages uit de populaire televisie serie. Zo kun je avonturen naspelen of je eigen avonturen bedenken. Wat prettig is om te weten is dat de bouwstenen ook op andere bouwstenen van een bekend speelgoedmerk passen, zodat de spelmogelijkheden eenvoudig uitvergroot kunnen worden.Screenshot 2014-11-30 at 18.46.00

Voor de Tenkai Knights zijn allerlei accessoires beschikbaar, zoals wapens en gadgets wat de avonturen natuurlijk nog veel spannender maakt. Er zijn 42 verschillende personages en diverse speelsets.

Extra leuk: wanneer je 4 mini-figuren hebt, kun je ze met RoboFusion samenvoegen tot één voertuig. Daarmee verras je je tegenstanders zeker! In onderstaand filmpje zie je daar voorbeelden van:

Los van al het spel, gebaseerd op de televisie serie is het al leuk om te zien hoe handig kinderen de verschillende figuren weten te vormen uit een “blokje stenen”.

Screenshot 2014-11-30 at 19.19.45

Eerlijk gezegd vond ik het zelf niet zo eenvoudig als het lijkt, zeker niet om de Tenkai Knight weer terug te vormen tot een ‘blok’, maar mijn kinderen zijn er reuze handig in en hebben er veel plezier mee.

Bekijk op bol.comEr zijn verschillende pakketten Tenkai Knights te koop bij bol.com. Deze <klik hier> is bijvoorbeeld een leuke om mee te starten, inclusief 2 minifiguren.

unnamed (15)

Share