Nick en zijn neef Jayden krijgen te horen dat ze een opa hebben. Het is de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, die een goede reden heeft om nu pas aan zijn kleinzoons te vertellen dat hij nog leeft. Tijdens de vakantie in het ondergrondse complex waar hun opa werkt, brengt een verschrikkelijke ontdekking opeens het leven van miljoenen mensen in gevaar. Slagen Nick en Jayden erin de wereld voor een ramp te behoeden?

Wetenschapper Bruce Sutton bewijst wat Albert Einstein jaren geleden al voorspelde: zwaartekrachtsgolven bestaan.

Onder druk kunnen ze grote schokken veroorzaken. In de ruimte, maar ook op aarde, bijvoorbeeld in de vorm van aardbevingen. Bruce wil die aardbevingen voorkomen. Zijn uitvinding van de Speurder is een stap in de goede richting, maar de Bever veroorzaakt juist schokken, in plaats van ze te voorkomen. Als de Bever in verkeerde handen komt is het een massavernietigingswapen, dat het leven van miljoenen mensen in gevaar brengt. Bruce werkt aan een oplossing, maar de vijand is slimmer dan hij dacht. Nick en Jayden hebben geen tijd om een plan te bedenken: ze moeten in actie komen.

Recensie
In het kort: een heel spannend boek wat vooral leuk is voor kinderen die in wetenschap geïnteresseerd zijn. En wanneer ze dat nog niet waren voor ze dit boek gingen lezen, dan worden ze het zeker!

Breinsteins Missie – Ineke Fritz
Paperback, 250 pagina’s, uitgeverij Droomvallei
Bestel dit boek hier >>>>

Share