lego-batman-gotham-trotse-vadersIn LEGO Batman 3: Beyond Gotham bundelt de Caped Crusader zijn krachten met de superhelden van het DC Comics universum en vertrekt hij naar de ruimte waar hij de snode Brainiac moet tegenhouden voordat hij de aarde vernietigt. Met behulp van de kracht van de Lantern Rings, krimpt Brainiac werelden om deze vervolgens toe te voegen aan zijn verknipte verzameling van miniatuursteden uit het hele universum.

De grootste superhelden en meest sluwe schurken moeten zich verenigen en afreizen naar verschillende Lantern Worlds om de Lantern Rings te verzamelen en Brainiac te stoppen voor het te laat is.

Recensie
wii-u-gotham-lego-copyright-trotse-vadersIk heb nog nooit een Batman film gezien, en mijn kinderen ook niet. Dit is Lego game Batman 3, deel 1 en 2 zijn ons onbekend, en toch is dit een van de meest gespeelde WiiU games van dit moment. Mijn dochter van 8 waagt zich er niet aan, maar beide zonen (8 en 10 jaar) spelen het regelmatig samen en mijn jongste speelt het ook vaak alleen.

Wat maakt het dan zo leuk? Zoals bij alle LEGO games is er behalve actie ook enorm veel humor. Humor die ik zelf ook enorm kan waarderen en waardoor het passief meekijken op de achtergrond soms tot gegrinnik leidt.

Screenshot 2015-01-18 at 16.37.04  Screenshot 2015-01-18 at 16.37.26

Waarschijnlijk volgt de game de originele film, maar dat weten we natuurlijk niet zeker. Er zit in ieder geval wel een verhaallijn in, zoals mijn zonen samenvatten: “Brainiac moet gestopt worden en de werelden moeten gered worden.

Screenshot 2015-01-18 at 16.36.38 Screenshot 2015-01-18 at 16.36.12  Screenshot 2015-01-18 at 16.36.24

Jongste zoon (8 jaar): “Er zitten grapjes in, het is gewoon leuk. Je moet veel moeilijke dingen doen, maar die zijn niet té moeilijk. Mijn favoriete figuurtje is Batman en ik speel dus vaak als Batman. Soms moet ik een ander spelen die andere eigenschappen heeft, zoals Robin (die kan stokken gooien) of Wonder Woman (die kan die stokken gebruiken om verder te komen). De Green Lantern kan groene stralen afvuren met zijn hand en dingen met groene LEGO blokjes maken.

lego-batman-trotse-vaders

Oudste zoon (bijna 11): “Mij maakt het niet zoveel uit wie ik ben in deze game. Ik vind hem gewoon erg leuk omdat deze game, net als andere LEGO games, erg grappig is. En het is een heel avontuur waarbij je veel verschillende dingen moet doen.

LEGO Batman 3 – Beyond Gotham
Bekijk op bol.comGame voor WiiU, 7+, Warner Brothers
Bestel deze game hier >>>>

 

Screenshot 2015-01-18 at 16.10.50

 

Share