paddington-cover-trotse-vadersEen jonge Peruaanse beer met een liefde voor alles wat Brits is, reist naar Londen op zoek naar een huis. Verdwaald op station Paddington, ziet hij in dat het stadsleven helemaal niet is zoals hij had verwacht.

Totdat hij de vriendelijke familie Brown ontmoet, die het label om zijn nek lezen – ‘Alstublieft, pas op deze beer. Dank u’ – en hem in hun huis opnemen. Met alle vriendelijke strubbelingen van dien.

Screenshot 2015-01-19 at 16.57.42                            Screenshot 2015-01-19 at 16.58.53

Recensie

Ter gelegenheid van de film “Paddington” is dit bekende boek over dit beertje opnieuw uitgegeven. Met dezelfde humor en gelukkig ook met de originele illustraties van Peggy Fortnum.

Screenshot 2015-01-19 at 16.58.39

Veel kinderen zullen beertje Paddington kennen van de serie op televisie en straks van de bioscoopfilm, maar het boek is ook zeker de moeite waard om te lezen of voor te lezen en het is prettig dat er nu een nieuwe uitgave is.

Screenshot 2015-01-19 at 16.58.24

In acht hoofdstukken beleven Paddington en de familie Brown allerlei avonturen, die ‘spannend’ zijn, goed aflopen en vol humor zitten. Een genot om te lezen en ik merk wanneer ik het voorlees aan mijn kinderen (tussen 8 en 10 jaar) dat ze zich helemaal inleven in de verhalen.

Screenshot 2015-01-19 at 16.58.01

Voor kinderen is het concept van een knuffelbeer, die zich volwassen gedraagt en tegelijkertijd ook kinderlijk is, helemaal niet vreemd en ze leven helemaal mee met alle belevenissen. Hoewel Paddington uit Peru komt, is het boek echt Brits. Uiterst correcte zinnen, veel thee en marmelade 😉

Ga dus niet alleen naar de film over deze beer, maar laat je kinderen kennis maken met de originele verhalen van Paddington. Voor de prijs van dit boek (€ 12,50 bij Bol) heb je deze klassieker al in huis!

Een beer genaamd Paddington – Michael Bond
Bekijk op bol.comHardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-01-19 at 17.09.36Over de schrijver: Michael Bond kwam in 1926 in Engeland ter wereld. Dertig jaar later kocht hij op kerstavond een knuffelbeer die er in zijn ogen alleen uitzag. De beer kreeg een naam en een eigen verhaal: een klassieker werd geboren. Bond ontving een OBE, Order of the British Empire, voor zijn bijdrage aan de jeugdliteratuur en woont vandaag de dag in Londen, dicht bij Paddington Station.

 

Share