25 jaar Hubble telescope: 3D ruimtereis [video]

De Hubble telescoop is vandaag jarig. Maar liefst 25 jaar stuurt deze ruimtetelescoop de meest fantastische foto’s uit de ruimte door naar onze planeet. Schitterend om naar te kijken, maar ook leerzaam, want te geven ons een blik in het verleden, een kijkje op het ontstaan van sterren en over de ontwikkeling van het heelal zoals we het nu ervaren.

Screenshot 2015-04-25 at 08.54.32

NASA heeft met prachtige foto’s van sterrenwolk Westerlund 2 een indrukwekkende 3D-video gemaakt. Deze sterrenwolk is 20.000 lichtjaren van ons verwijderd. Ik heb de video inmiddels tientallen malen ademloos bekeken. Hopelijk genieten jullie er ook van:

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Help Pieter Post om kinderen in het ziekenhuis post te bezorgen!
'Polar-Pen' magneetstift [vaderdag-cadeau-idee]
Share