john-spencer-nasa-interview-trotse-vaders
John Spencer

Enige tijd geleden mocht ik John Spencer interviewen, naar aanleiding van een nieuwe Disney serie (Miles van Morgen) die vanaf 23 mei iedere zaterdag om 07.20 te zien zal zijn op Disney Channel. John Spencer is bij NASA een expert met betrekking tot de inrichting van ruimteschepen en is daarnaast adviseur voor (onder andere) deze serie. Als ontwerper van ruimteschepen en interieurs voor ruimtestations, weet hij uiteraard veel over ‘leven’ in de ruimte en kon hij Disney helpen om deze nieuwe serie zo dicht mogelijk bij de feiten te laten blijven.

miles-from-tomorrow-disney-trotse-vaders
Disney prijzenpakket Miles van Morgen

Winactie
Voorafgaande aan het interview mochten er vragen ingestuurd worden. De twee origineelste krijgen dee prijzenpakket van Miles van Morgen. Deze zijn een aantal weken geleden al verstuurd aan Bas, die de vraag stelde: “kun je een zwembad in de ruimte maken?” en aan Dirk die met de vraag kwam “waarom maken ruimteschepen geluid in ruimtefilms?” Ook de andere vragen zijn uiteraard beantwoord, een uitgebreid verslag van het interview vind je hier >>>>>

Kun je een zwembad in de ruimte maken?
Ik vind dit een hele leuke vraag en had verwacht dat het antoowrd eenvoudigweg “nee” zou zijn. Maar wat blijkt: voor een ruimte-cruiseschip wat John Spencer ontworpen heeft, heeft hij ook een soort zwembad gemaakt. Eigenlijk ziet het er meer uit als een jacuzzi, maar door dit ontwerp kon hij deze vraag dus met ‘ja’ beantwoorden. Hieronder zie je een afbeelding van het door hem ontworpen zwembad:

Screenshot 2015-05-13 at 12.12.48
Zwemmen in de ruimte; ontwerp van John Spencer

Waarom maken ruimteschepen geluid in ruimtefilms?
Een goed doordachte vraag, want er is uiteraard geen geluid in de ruimte. Ik was dan ook benieuwd naar het antwoord van John Spencer. Dat antwoord was vrij kort: “It’s just way more cool!” (vertaald: het is gewoon veel ‘cooler’). Geweldig antwoord voor een goede vraag en een acceptabele reden wat mij betreft om af te wijken van de feiten, bij het maken van een film!

Miles van Morgen
De nieuwe Disney serie Miles van Morgen is vanaf 23 mei iedere zaterdag om 07.20 te zien op Disney Channel. Kijken hoor!

Screenshot 2015-05-13 at 11.54.01

Share