COV_dierenencyclopedie.inddEen onmisbaar naslagwerk over het dierenrijk De grootste, de kleinste, de snelste, de sterkste en de vreemdste dieren, ontdek ze allemaal in dit boeiende boek. Van pinguïn tot nijlpaard en van salamander tot dolfijn, kom te weten wat de dieren eten, waar en hoe ze leven en hoe hun jongen opgroeien. – Wat is de meest giftige slang ter wereld? – Hoe snel kan een jachtluipaard lopen? – Hoe zeldzaam is de reuzenpanda precies? – Hoeveel soorten vogels bestaan er?

Recensie:
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vind deze dierenencyclopedie geweldig.

IMG_1983Het is een mooi vormgegeven boek, stevig ingebonden met hele mooie foto’s en leuke weetjes.

Het boek heeft een overzichtelijke indeling. De dieren zijn in zes categorieën ingedeeld, namelijk: zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelden.

IMG_1985Het is natuurlijk nooit haalbaar om alle dieren in een boek te vatten en het dan ook nog overzichtelijk te houden, maar in dit boek is het erg goed gelukt om de veel voorkomende dieren erin te krijgen. Wat mij erg aanspreekt wat betreft de opmaak zijn de mooie foto’s maar ook dat de dieren die op elkaar lijken bijvoorbeeld op een pagina zijn gezet.

Mijn zoon van zes vond het erg leuk om dan naar de verschillen te zoeken en vond het erg leuk als ik de informatie die erbij stond vermeldde als lengte, gewicht en waar ze voor komen. Wij hebben al uren in het boek zitten kijken en bladeren.

Ook hebben we Lannoo’s Dieren Encyclopedie mee op vakantie naaIMG_1982r Frankrijk genomen. Het was erg leuk om dieren die we tegenkwamen op te zoeken in het boek en er iets meer over te weten te komen.

Zo kwamen we tijdens een stoere beekwandeling de vuursalamander tegen, een erg opvallend beestje met fel gele strepen op zijn rug. Dit leverde na de wandeling weer leuke gespreksstof op voor tijdens het eten.

Kortom wij zijn erg blij met deze encyclopedie en vinden het een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om met de natuur bezig te zijn en iets meer wil weten van het dierenrijk.

Het boek geeft een mooi overzicht van dieren dicht om ons heen maar ook van dieren die verder van ons af leven maar die zeker interessant zijn om eens wat meer over te lezen.

Lannoo’s dierenencyclopedie
Bekijk op bol.comHardcover, naslagwerk, 360 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_1984

Share