seeker-cover-trotse-vadersQuin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat.

Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Recensie
Het boek Seeker begint intrigerend. Drie jongeren worden in een afgeschermd gebied in Schotland opgeleid tot Zoeker. Ze krijgen met name les in vechtkunst en hebben allerlei bijzondere wapens. Het hele boek door wordt afwisselend vanaf de verschillende personages beschreven, maar het meest wordt Quin gevolgd.

seeker-recensie-trotse-moeders-4

Op de -overigens prachtige- cover staat onder de titel Seeker de tekst “De waarheid is gruwelijker dan ze ooit had kunnen vermoeden“. Ook daarin wordt gerefereerd aan Quin, hoewel ook Shinobu niet wist wat hem te wachten stond. Alleen John had een idee en heeft hele andere motieven dan Quin en Shinobu om Zoeker te worden…

Seeker-recensie-trotse-moeders-3

Quin en Shinobu groeien op in een sekte-achtige omgeving. Quin met haar beide ouders, waarbij haar vader een niets-ontziende leider is, die haar en de andere de vechttechnieken leert. Shinobu woont bij zijn vader die de jongeren ook les geeft, maar veel zachtaardiger is en indirect zijn zoon probeert te waarschuwen. Helaas te indirect, want de jonge Shinobu is geïndoctrineerd door wat hij al jaren aanhoort en vastbesloten om zoeker te worden.

Seeker-recensie-trotse-moeders-1

Wanneer John faalt bij het afleggen van de test en weggaat van het landgoed, leggen alleen Shinobu en Quin de eed af. Hen is steeds voorgehouden dat ze een nobel doel nastreven, maar eenmaal Zoeker blijken de motieven erg anders wat tot traumatiserende ervaringen leidt. Ze weten te ontsnappen en ieder op hun eigen manier een leven op te bouwen in Hong Kong. Quin gebruikt hetgeen ze geleerd heeft om als genezer te werken en heeft haar verleden verdrongen. Shinobu gebruikt het geld wat hij verdient als duiker voor drugs.

Seeker-recensie-trotse-moeders-2

Ook het verleden en de motieven van John worden verteld en na verloop van tijd komen de drie elkaar weer tegen. Het verdere verloop geeft ik hier niet kwijt, ik hoop dat dit voldoende informatie is om het boek te gaan lezen, want het is zeer de moeite waard. Naast de hierboven in het kort omschreven verhaallijnen, speelt ook het verhaal van ‘de jonge vrees’ Maud een rol en alle karakters zijn zeer de moeite waard. Ik kijk uit naar deel 2!

Seeker – Arwen Elys Dayton
Bekijk op bol.comDeel 1 van de serie
Young Adult, paperback, 384 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share