image

Recent vierden we een weekend lang de 9e verjaardag van onze kleine blonde prinses. We hadden het verdeeld over 3 dagen. Door haar epilepsie is ze heel erg moe en om te voorkomen dat de laatste weken school echt een drama voor haar zouden worden, hebben we dus iedereen op andere momenten laten komen. Dat was een groot succes. Naast dat het voor haar rustiger was, gaf het ons de gelegenheid om ook zelf te kunnen genieten van mooi gezelschap zonder te hoeven rennen.

Van ons had de kleine blonde prinses een cruiseschip van Lego Friends gekregen. Ik vind het altijd weer ontroerend om haar zo blij te zien. Dat is ze niet zo vaak meer, de epilepsie hakt er op in. Nog mooier vind ik het hoe ze mij alles laat zien als het weer in elkaar gezet is. Ze pakt dan mijn hand en een vinger en legt die overal op of overheen waar ze iets over wil en kan vertellen. Zonder nadenken is mijn visuele handicap voor mijn kinderen een normaal iets geworden.

image

Mooi was het bezoek op de zaterdag. De nieuwe vrienden van de kleine blonde prinses kwamen op bezoek. Ik heb daar wederom ontdekt waarom ik vroeger, toen ik nog heel jong was, wilde werken met autistische mensen. Wat een bijzondere jongen was er ook op bezoek. Hij had het naar zijn zin bij ons, zittend op de bank met zijn laptop. Heb een paar keer een gesprek gevoerd met hem en ben onder de indruk van zijn kwaliteiten en mooie karakter. Bijzonder deze lieve jongen nu in mijn vriendenkring te hebben.

Mooi, het woord dat veel voorkomt in dit blog. Denk eens na over het woord ‘mooi’. Er zit veel in. Het woord is ook voor meerdere uitleggen vatbaar. Mooi dat het je gelukt is, ofwel, goed dat het je gelukt is. Of, wat ben je toch een mooie vrouw (ik denk even spontaan aan mijn eigen rots in de branding), hier in de uitleg van, wat ben je toch een knappe vrouw. Maar de mooiste uitleg staat hierboven in het blog. Mooi als ‘bijzonder’, in die ‘mooi’ zit wat mij betreft de meest unieke uitleg van het woord. En zo is het ! Mooi toch?

Klik hier voor eerdere persoonlijke blogs van Frank >>>>

Share