Maandag 22 april 2024 was de première van de nieuwe David Leitch film, The Fall Guy. Een actie comedy met Ryan Gosling en Emily Blunt in de hoofdrollen. De film komt 24 april in de bioscoop, ook in IMAX en Dolby. In dit verslag kijken we naar de première en natuurlijk naar de film.

De première

De première was in Amsterdam bij de Pathé Arena. Zodra je naar binnen liep werd je meteen begroet met een tafel met Domino’s pizza zodat je meteen een lekker stuk pizza kon pakken. Bij de première waren er, zoals altijd, veel verschillende BNN’ers en Influencers. Deze keer waren daar onder anderen Nesim el Ahmadi, Iris Enthoven, Sam de Wit, Sil van der Zwan en Eke Bosman.

Bovenaan de roltrap van de bioscoop waren er licht-alcoholische cocktails van DeCiao te krijgen in drie verschillende smaken. Ook was daar de rode loper waar alle bekende Nederlanders te zien waren.

Na een tijdje ging dan de zaal open en konden we gaan zitten. Voordat de film begon was er een filmpje waarin je Nesim stunt oefeningen zag proberen, wat ik heel leuk vond om te kunnen zien. Zodra dit filmpje voorbij was, kon de film eindelijk beginnen.

The Fall Guy

David Leitch staat bekend om zijn grappige, intense actiefilms zoals Deadpool 2 en Bullet Train. Deze film past ook zeker in dit genre. De film is een ode aan de stunt performers die hun leven op het spel zetten om jou de beste filmervaring te geven. Deze stuntmannen worden vaak ondergewaardeerd voor het zware, gevaarlijke werk dat ze doen, iets wat David Leitch (die zelf ook stuntman was) probeert te veranderen in deze nieuwe film.

De film The Fall Guy gaat over een stuntman, Colt Seavers (Ryan Gosling) die na een ongeluk op de set verdwijnt en zijn liefde Jody Moreno (Emily Blunt) daardoor kwijtraakt. Maar na een jaar moet hij terugkomen om wereldberoemde acteur Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) terug te vinden, die vermist geraakt is.

Zoals verwacht wordt van elke film van David Leitch, jongleert hij actie en comedy door elkaar heen de hele film lang. De actie is goed en groots, met mooie lange shots waar duidelijk gebruikgemaakt wordt van zijn kennis als stuntman. Ook is de film erg grappig, vaak hoor je de hele zaal lachen, vooral door de hele charismatische Ryan Gosling die uitblinkt in elke scène waar hij te vinden is.

De romance in het verhaal is leuk, maar voorspelbaar. Het grootste nadeel is dat de mix tussen dit alles niet altijd even goed blijft hangen, vooral in de tweede helft van de film komen er spontaan romantische gedeeltes waar het niet echt past. Het verpest niet per se de film maar kan soms het tempo een beetje wegnemen. Maar wanneer het lukt om alles samen te krijgen heb je een intens vermakelijke film waar je nooit zit te wachten tot de credits beginnen.

Het mysterie over de vermissing is niet bijster ingewikkeld en goed te volgen, maar heeft toch wat onverwachte wendingen om het extra spannend te maken, tot het laatste gedeelte waar de film in een groot climactisch gevecht tot einde komt.

Share