Op 28 maart 2024 werd de nieuwe speeltuin Speelbeek van Burgers’ Zoo geopend door leerlingen van Basisschool de Horizon en Basisschool de Piramide. Op 6 april ben ik samen met mijn vriendin langsgegaan bij Burgers’ Zoo om te genieten van een leuke dag in de dierentuin en om de nieuwe speeltuin te bekijken.

De dag in Burgers’ Zoo

Het was een mooie, niet te warme dag. Aangenaam weer om een dagje rond te lopen in de dierentuin. Burgers’ Zoo is opgedeeld in verschillende segmenten. Vaak duiden deze segmenten op de leefgebieden van de dieren die er te vinden zijn. Zo is er bijvoorbeeld een Mangrove, Ocean en Desert. Deze zijn ook vaak gebouwd in overkoepelende gebouwen waardoor er een ecosysteem gesimuleerd kan worden.

Wij begonnen bij het park gedeelte, in de buurt van de ingang. Hier vind je dieren die niet echt passen in de grotere ecosystemen die gebouwd zijn. De dieren die je in het park gedeelte kan vinden zijn nog steeds heel leuk. Hier waren bijvoorbeeld pinguïns, ringstaartmaki’s, olifanten en mijn persoonlijke favoriet, de stokstaartjes. Hier zijn ook 2 speeltuinen te vinden, een binnen en een buitenspeeltuin. Ook is er een restaurant waar je wat kan eten.

Rimba en Desert

Vanuit daar liepen we naar de Rimba, een plek toegewijd aan het tropische regenwoud in Zuidoost-Azië. Mijn favoriete dier hier is de Maleise beer, maar er zijn natuurlijk veel andere dieren te vinden en te bekijken hier. Vanuit daar liepen we door naar de Desert. De Desert is een van de ecosystemen. Dus zodra je daar naar binnen loopt is het ineens een stuk warmer en benauwder, net zoals een echte woestijn. Het is een mooi ingerichte plek waar wederom veel dieren te vinden zijn. Het is een redelijk kleine plek in vergelijking met de rest van de segmenten, iets wat niet erg is omdat het niet de beste omstandigheden zijn om lang te blijven, het kan snel benauwd voelen. Nog steeds is het een erg mooie plek met meer dan genoeg om te bekijken. Zeker waard om daar ook langs te gaan.

Burgers’ Bush en Bush restaurant

Vanuit de Desert kan je in een keer doorlopen naar de Bush. De Bush is een gigantisch ecosysteem dat een volledig tropisch regenwoud nabootst. Hier is het wederom warm en benauwd, maar de plek is prachtig. Er lopen veel exotische dieren rond, sommige niet eens gerestricteerd aan een bepaalde plek. Zo kan je opeens een gekko tegenkomen die langs je voeten rent. Door de grootheid van de plek kan je hier lang vermakelijk rondlopen, met allemaal kleine gangpaden die je leiden naar mooie dieren en exotische planten. Ook is hier een prachtig restaurant waar wij ook gegeten hadden. Het eten is duur, maar heel erg lekker en vullend. Ook zijn er veel keuzes waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Na het eten konden we er weer goed tegenaan.

Ocean

Vanuit de Bush kom je bij mijn persoonlijk favoriete plek, de Ocean. De Ocean is een groot aquarium. Je gaat als het ware steeds dieper de oceaan in hoe verder je door het aquarium loopt. Er zijn veel verschillende mooie vissen die je rond kan zien zwemmen. Het is een groot aquarium met veel verschillende, speciale kamers. Zo is er een heel groot aquarium met haaien en een aquarium waar er boven je ook water is, zodat je roggen over je heen kan zien zwemmen.

Safari

Vanuit de Ocean gingen we naar de safari, de safari is qua oppervlakte de grootste plek in de dierentuin. Hier vind je dieren die je tegen zou komen op safari. En doordat er zoveel ruimte is voor de dieren voelt het alsof je ze gewoon in het wild ziet. Het is prachtig om al deze mooie dieren bij elkaar te zien leven.
Toen we de safari eenmaal doorgelopen waren liep de dag al zo’n beetje ten einde. We waren er al een tijdje en hadden alles gezien wat er te doen valt. We eindigen in de souvenirwinkel waar we 2 leuke knuffels hebben gekocht. Daarna konden we gelijk door naar het busstation in de buurt die ons naar Arnhem Centraal bracht. Het was een geslaagde en hele leuke dag.

Speelbeek

Wij waren hier niet alleen om te genieten van de dierentuin, maar ook om te kijken naar de nieuwste speeltuin van Burgers’ Zoo: Speelbeek. Deze speeltuin is in de buurt van de ingang en dus goed bereikbaar. Speelbeek bestaat uit twee delen. De beek zelf, en wat hoge klimtorens. In de beek zelf kan je spelen op stenen of op boomstammen die over het water heen liggen. Of je kan afkoelen in de beek zelf, heel fijn met het warme weer dat om de hoek staat.

Ook zijn er wat klimtorens waar je in kan klimmen en spelen. Deze staan in de buurt van de beek maar je wordt er niet nat van, zodat je hier ook gerust kan spelen als je geen zin hebt in een verkoeling. De speeltuin is van hout gemaakt wat er erg mooi uitziet. Ook zijn er veel zitplekken zodat de ouders ergens kunnen zitten terwijl de kinderen aan het spelen en klimmen zijn.

Het is een erg mooie speeltuin en een goede toevoeging aan Burgers’ Zoo.

Share