Screenshot 2015-06-18 at 21.14.07De band tussen vaders en dochters blijft een bijzondere, maar toch ook een behoorlijk intrigerende relatie. Er zijn talloze liedjes over gemaakt, boeken over geschreven en ook voor Hollywood zijn daddy’s little girls een bron van inspiratie. De Volkskrant-columnist Bert Wagendorp en zijn dochter Hannah hebben als ervaringsdeskundigen het grote Vader-en-dochterboek geschreven. En daarbij kwamen ze dingen van elkaar te weten die ze nog niet wisten.

Een boek met de Vaderdagcadeau-top-vijf. Een boek met de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Met handige tips voor het verwekken van een dochter, films over vaders en dochters die je gezien moet hebben, het verhaal van Pablo en Paloma Picasso en de honderden dochters van Zeus. Een boek over de eerste (vaak puberale) ruzie.

vader-dochter-boek-trotse-vaders-4Een boek over moeilijkheden, valkuilen en de beste plekken om samen vakantie te vieren (niet in een tent). Een boek over het Electra-complex, over het loslaatproces (van vader), het eerste vriendje (van dochter) en Pippi en Efraïm Langkous.

Over vaders die vader en moeder tegelijk moeten zijn, dochters die niet de enige dochter zijn in een gezin (of juist wel) en een heel erg onaardig eerste vriendje.

Een boek, geschreven door twee ervaringsdeskundigen, van elk soort één. Een vader (Bert Wagendorp) en een dochter (Hannah Wagendorp).

Recensie
Wat een enorm veelzijdig boek. Uiteraard een perfect (Vaderdag)cadeau voor iedere Trotse Vader van een dochter (of voor iedere dochter van een vader), maar ook geweldig om te lezen als Trotse Moeder. Het is een boek waarin je blijft bladeren, om dan steeds weer een stukje te lezen. Maar ook een boek wat echt uitnodigt om een keer van kaft naar kaft te lezen.

vader-dochter-boek-trotse-vaders-1 vader-dochter-boek-trotse-vaders-3

Bladeren is leuk, omdat er zoveel verschillende soorten content in dit boek staan. Van Bekende Vaders en Dochters tot recepten en van films die je samen kunt zien tot korte stukjes geschreven door vader Bert of dochter Hanna.

vader-dochter-boek-trotse-vaders-6 vader-dochter-boek-trotse-vaders-7

Het boek helemaal lezen is de moeite waard omdat het een heel mooi en eerlijk beeld geeft van een Vader-Dochter-relatie. Heel puur en intiem, met veel humor en verrassende momenten en inzichten. Ik heb helaas nog niet alles gelezen, maar ga dat zeker doen en daarna zal het boek waarschijnlijk nog vaak opgepakt worden om er stukjes in te lezen, zowel door mij als door mijn man en mijn vader!

Voor een inkijkje in het boek, klik hier >>>>

Bekijk op bol.comVader & Dochter boek – Bert Wagendorp en Hannah Wagendorp
Paperback, pagina’s, uitgeverij De Geus
Bestel dit boek hier >>>>

vader-dochter-boek-trotse-vaders-2 vader-dochter-boek-trotse-vaders-5

Share