ferguut-cover-trotse-vadersNadat hij het gevolg van koning Arthur voorbij heeft zien komen, wil boerenzoon Ferguut maar één ding: ridder worden. Na een lange reis bereikt hij het koninklijk hof, maar dan moet hij zich nog bewijzen… Ferguut neemt een gevaarlijke opdracht aan en beleeft vele avonturen. Zal hij uiteindelijk de Zwarte Ridder weten te verslaan en met de mooie Galiëne kunnen trouwen?

Dankzij de prachtige illustraties van John Rabou en de toegankelijke tekst van Ingrid Biesheuvel krijgen kinderen van nu de kans om kennis te maken met Ferguut, de held uit de gelijknamige dertiende-eeuwse Arturroman. Dappere ridders, beeldschone jonkvrouwen en angstaanjagende wezens spreken eeuwen later nog steeds tot de verbeelding! Het voorwoord wordt geschreven door professor Frits van Oostrom, universiteitshoogleraar in Utrecht, die o.a. de AKO-literatuurprijs ontving voor Maerlants wereld.

Recensie
Ferguut – de ridder met het witte schild is een echt Middeleeuws verhaal, uitgegeven als prentenboek voor kinderen. Bijzonder! Het ziet er echt schitterend uit, hoewel niet alle illustraties geschikt zijn voor jonge kinderen….

DSC03601

Het verhaal is goed leesbaar en zal kinderen aanspreken. Ridders en reuzen, avonturen en grapjes en dat allemaal in een aantrekkelijk taalgebruik: “Hé boef, ik geloof dat je me niet zo mag hè? Want je weigert met me te praten. Sta je hier een beetje te suffen of zo?” Prachtig toch, hoe het originele verhaal in tact blijft, terwijl het taalgebruik duidelijk niet Middeleeuws meer te noemen is 😉

DSC03598

Het boek Ferguut is gewoon mooi. Mooi om te lezen, mooi om te bekijken, prima om voor te lezen ook! Geweldig om op deze manier kinderen te laten kennismaken met een totaal andere periode!

DSC03600

Ferguut – Ingrid Biesheuvel
Bekijk op bol.comHardcover met leeslint, 88 pagina’s, Uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

DSC03597

Share