warp-1-de-onwillige-moordenaar-eoin-colfer-trotse-vadersVictoriaans Londen. De onfortuinlijke wees Riley is in de leer bij illusionist Albert Garrick. Die gebruikt zijn bezwerende vaardigheden om woningen van zijn slachtoffers binnen te dringen. Hij dwingt Riley een moord te plegen. Gelukkig hoeft Riley de gruwelijke daad niet te plegen. Het beoogde slachtoffer blijkt namelijk een wetenschapper uit de toekomst, die hoort bij het FBI-progamma W.A.R.P. (Witness Anonymous Relocation Program).

Riley wordt via een wormgat naar hedendaags Londen vervoerd. Garrick volgt hem. In modern Londen krijgt Riley hulp van FBI-agent Chevron Savano. Ze moeten Garrick ontwijken. Die is vastbesloten om via Riley naar victoriaans Londen terug te gaan, waar hij de wereld kan veranderen. Maar niet ten goede…

Recensie
Het verhaal begin in Londen, 1898, waar een illusionist (Garrick) zijn leerling Riley volledig in zijn macht heeft. Tegelijkertijd is in het Londen van Chevron Savano (Chevie) een capsule aan het bewaken, waarbij ze geen idee heeft waar die toe dient.

DSC03530

Op het moment dat Garrick de hand van Riley waarin een mis zit, in het lichaam van een oude man duwt, om hem zo te dwingen zijn eerste moord te plegen, raakt de man zijn hanger aan en verdwijnt. Ook Riley wordt meegenomen en Garrick is er van overtuigd dat hier echte magie aan het werk is en is vastbesloten om er zich meester van te maken om zo machtig te worden.

DSC03532

In plaats van magie, blijkt het over tijdreizen te gaan en de capsule die Chevey bewaakt is de plaats waar beide mannen uitkomen. De oude man is vervormd (gemuteerd) door de tijdreis door het wormgat. Hij blijkt Charles Smart te zijn, kwantumfysicus en uitvinder van de WARP-capsule. De jongen Riley mankeert niets, maar is uiteraard verward en wordt aangezien voor een crimineel en opgesloten.

DSC03531

Wanneer een “opruimingsteam” onder leiding van de zoon van Charles Smart, Felix, terugreist naar Londen 1898 om de puinhoop op te ruimen en zo het tijdreizen te beschermen, stuiten ze op Garrick die hen vermoordt en door contact te maken met Felix Smart, alle informatie uit zijn brein uitwisselt met zijn eigen informatie. Zo komt hij heel machtig terecht in het hedendaagse Londen, waar hij eerst op zoek gaat naar zijn leerling Riley.

DSC03533

Chevron en Riley zijn ondertussen gevangen genomen en wanneer Garrick bij hen uitkomt, blijkt hij niet alleen de kennis van Smart te hebben, maar blijkt Smart ook een deel van hem te zijn. Zo komen Chevron en Riley in het bezit van een Tijdsleutel waarmee ze ontsnappen naar het Victoriaanse Londen. Tijdens de reis krijgen ze vele inzichten, zoals dat de vader van Riley ook een tijdsleutel had en een FBI agent was en dat Garrick zijn familie vermoord heeft. Garrick reist hen achterna, maar tegen dat hij aankomt, zijn Chevy en Riley al gevangen genomen door “de Rammen” onder leiding van Otto Malarkey, een beruchte criminele organisatie.

DSC03534

En dan zijn we nog maar net over de helft van het boek…. Na nog een heleboel achtervolgingen en ontsnappingen eindigen Riley in het huis van meneer Charismo. Ze weten het voor elkaar te krijgen om Garrick in de tijd te laten verdwijnen, zonder eindstation. Riley blijft in Londen 1898 en Chevy reist terug naar het hedendaagse Londen. Zo lijkt er een redelijk einde aan dit boek te komen, ware het niet dat in de epiloog duidelijk wordt dat het verhaal nog lang niet ten einde is….. Gelukkig is er deel 2, klik hier voor de uitgebreide recensie hiervan >>>>

DSC03535

Zoals je in bovenstaande beschrijving kunt lezen, gebeurt er bijzonder veel in dit eerste deel over W.A.R.P. Naar mijn mening een beetje té veel. Toch is het een prima boek om te lezen, omdat het spannend is, en tijdreizen natuurlijk een bijzonder interessant gegeven om over te fantaseren of te lezen. In ieder geval was het voor mij een reden om dit boek uit te lezen en ook het tweede deel (WARP: greep naar de macht) er snel achteraan te lezen. Dus, houd je van verhalen over tijdreizen en van actie en spanning, ga dit boek vooral lezen, het is zeker niet alleen leuk voor “Young Adults” maar ook voor Trotse Vaders (en moeders).

W.A.R.P. De onwillige moordenaar – Eoin Colfer
Bekijk op bol.comEerste deel in de WARP – serie
Paperback, 349 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

warp-2-greep-naar-de-macht-eoin-colfer-trotse-vaders

 

 

W.A.R.P. Greep naar de macht – Eoin Colfer
Bekijk op bol.comTweede deel in de WARP – serie
Paperback, 398 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share