fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-1Paniek in Fantasia! Koningin Florina is zomaar, in een ‘plop’, spoorloos verdwenen! Net als drie machtige, krachtige tovervoorwerpen. Als deze voorwerpen in verkeerde handen of poten vallen, kan het kasteel (en iedereen in het kasteel!) ook in een ‘plop’ verdwijnen. Er ligt een ramp op de loer voor Fantasia! Natuurlijk wordt de hulp van de Ridder zonder Vrees of Blaam ingeroepen! Samen met Palerientje, een manteltje dat je niet kunt zien (maar wel kunt ruiken!), gaat hij op onderzoek in de donkerste, duisterste rijken van Fantasia. Ga jij met hem mee? Knijp dan wel je neus goed dicht …

Recensie
Mijn zoon van 9 jaar is een grote fan van de boeken van Geronimo Stilton en ook de reeks boeken over Fantasia staan altijd hoog op zijn verlanglijst rond zijn verjaardag en Sinterklaas. Hij had al een aantal boeken geleend in de bibliotheek, maar het liefst wil hij de serie compleet hebben op zijn kamer. De boeken die hij al wel heeft, worden minimaal 2 keer gelezen, dus ik kan wel achter deze ambitie staan!

fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-6

We hebben nu deel 10 ter recensie gekregen. Deze heet gewoon Fantasia X en is een op zichzelf staand verhaal wat zich in het door De Wakkere Muis gecreëerde rijk Fantasia afspeelt. Dat het spannend is en goed geschreven blijkt wel: mijn zoon leest het in één weekend uit! Je wordt ook echt actief betrokken bij dit boek; uitgedaagd om mee te denken:

fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Zelf ben ik ook onder de indruk van hoe het boek er uit ziet. Prachtige hardcover met een glanzende kleurrijke omslag. De pagina’s zijn van goede kwaliteit en er zijn bladzijden met alleen maar tekst, waarbij sommige woorden op een vrolijke en passende manier zijn vormgegeven. Wat ik vooral erg mooi vond, waren de full color tekeningen, soms beslaan die zelfs twee pagina’s.

fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-2

De extra’s in dit boek zijn afbeeldingen die je met een 3D bril kunt zien, of alleen met het rode ‘glas’ van de bril (die is bijgevoegd), er zijn tekeningen met ’toverinkt’ en er zitten geuren in het boek die vrijkomen wanneer je over een bepaald stukje van een pagina krast. Achterin het boek zitten nog een heleboel pagina’s met extra’s, zoals recepten en puzzeltjes:

fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Waar alle drie mijn kinderen ècht enthousiast van werden, was het mee-verpakte scheetkussentje. Die kun je zelf opblazen en doet het verbazingwekkend goed, zoals ik nu al tientallen keren heb mogen ervaren 😉 Geronimo Stilton weet precies wat de doelgroep waarvoor de boeken geschreven worden leuk vindt!

Hieronder mijn 9-jarige zoon zelf over Fantasia X:

Ik vind het een leuk boek omdat het Fantasie is. Fantasia is een fantasiewereld. Er leven draken en reuzen en heksen en elfen en die zijn er in het echt natuurlijk niet. Er zijn ook slissende slangen die onder de grond wonen. Er zijn ook geuren en sommige ruiken erg vies.

fantasia-x-10-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Met een 3D bril kun je dingen bekijken, dat ziet er mooi uit. Er zat ook een cadeautje bij: een scheetzak. Die moet je zelf opblazen en hij doet het heel goed. Ik heb er al een paar keer een grapje mee uitgehaald.

 

Ik houd van de boeken van Fantasia. Het zijn spannende avonturen en er staan hele mooie tekeningen in de boeken. Ik heb nog niet alle boeken van Fantasia gelezen. Dit boek is het tiende boek en ik ga proberen om voor de hele serie te sparen. En dan ga ik dit boek nog een keer lezen!

Fantasia X – Geronimo Stilton
Hardcover, 318 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken over Fantasia, klik hier >>>>

Share