Bijna alle ochtenden start ik op mijn werk met een gezamenlijke check-in ! Dat vraagt om een korte uitleg…...

tick-308750_960_720Ik ben als adviseur werkzaam in een klein programmateam dat de filosofie van Lean denken en werken in de organisatie uitrolt. Lean betekent in de letterlijke vertaling ‘mager’ en dat is ook precies wat het inhoudt. Het gaat om het continu verbeteren van je werkprocessen door verspillingen eruit te halen en te streven naar perfectie. Dit vraagt veel van een team, vooral als het gaat om houding en gedrag. Tot zover de uitleg van Lean.

Onderdeel van dit Lean denken en werken is het doen van een check-in met je team. Iedere ochtend even bij elkaar staan om te vragen hoe je in je werk zit, of er belemmeringen zijn en hoe je je in zijn algemeenheid voelt. Met dit onderdeel van Lean heb ik niet zoveel, zeg maar gerust dat ik er niets mee heb.

Werk en persoonlijke omstandigheden komen in deze check in samen. Werk oké, persoonlijke omstandigheden deel ik niet in een groep, daar zoek ik de mensen voor op met wie ik dat wil delen. Deze check-in loopt dan ook altijd wat stroef met mij in de buurt. Temeer omdat mijn persoonlijke omstandigheden niet bepaalt prettig zijn te noemen. Ik heb recent dan ook aangegeven werk en privé in de check-in te scheiden en alleen een check in te doen op het onderdeel werk.

nerves-346928_960_720De balans in mijn persoonlijke omstandigheden is namelijk zoek. Vooral de zorg om onze 9-jarige kleine blonde prinses is groot. Er is een twijfel uitgesproken of ze wel epilepsie heeft. In een recent gehouden 24-uur EEG is namelijk gebleken dat ze tijdens een aanval (zien van sterretjes) een beeld op het EEG laat zien dat een heel team van neurologen niet begrijpt. Waarom niet? Omdat ze dit nog nooit eerder gezien hebben.

Naast dit soort aanvallen zijn er tegenwoordig ook aanvallen waarbij ze zo’n 10 minuten helemaal niets ziet of, nog recenter, verschrikkelijk zware hoofdpijn aanvallen heeft die haar zo angstig maken dat je er zelf ook bijna niet meer mee om kunt gaan. Wij zijn inmiddels zo ver dat we er multidisciplinair naar willen laten kijken.  Een uitermate zorglijke situatie.

En natuurlijk beïnvloedt dat mijn humeur en mijn kijk op de zakelijke dingen. Het heeft alleen geen zin dat iedere dag te melden.

jackson-blij-copyright-trotse-vaders-frankGelukkig staan er mooie dingen op het programma waarin we samen, met z’n viertjes, kunnen genieten.

Binnen 3 weken staat Disneyland en een dagje Ameland op het programma. Even alle zorgen parkeren en de balans terug zien te krijgen. Disneyland betekent wel dat ik mijn lieve trouwe Jackson een paar dagen naar een kennel moet laten gaan. Voor hem zwaar, voor mij ook. We zijn onafscheidelijk maar om hem nou mee te nemen in een achtbaan die over de kop gaat …….

Voor persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share