streamer-641173_960_720

Carnaval…. Ik kom uit Brabant, maar ik heb er zelf niets mee. Maar heel veel mensen kijken er een jaar naar uit en genieten volop van feesten met vrienden, van verkleden, van naar optochten kijken en van alles van Carnaval zo leuk kan maken. Hieronder een aantal gegevens over het feest wat voor veel mensen vandaag al begint:

Wanneer is het Carnaval?
Het Carnavalsseizoen begint op de 11de van de 11de (11 november), maar het “echte” Carnaval begint 7 weken vóór Eerste Paasdag. De vastentijd begint namelijk 40 dagen voor eerste Paasdag en voorafgaande aan de vastentijd, die begint met ‘aswoensdag’ wordt nog uitbundig feest gevierd. Sommige mensen beginnen al op vrijdag (vandaag dus) en Carnaval duurt uiterlijk tot dinsdag, middernacht.

Waarom vieren we Carnaval?

Screenshot 2016-02-05 at 09.42.59

Vreemdgaan
13,6% van de mensen die Carnaval vieren, gaat vreemd. Voor het “profiel van een vreemdganger“, klik hier >>>>

Wat is de muziekvoorkeur tijdens Carnaval?
Screenshot 2016-02-05 at 09.59.02

Grafieken en data zijn afkomstig uit diverse onderzoeken die Feestkleding365.nl heeft laten uitvoeren.

Share