dispenser-158351_960_720Het zou de titel kunnen zijn van een slecht soft porno boek waarbij …
Of het is plakband voor meisjes (en jongens) die van gekleurd plakband houden …

Welnee, het gaat hier om heel simpel medisch tape. Jullie weten wel, je ziet het bij sporters wel eens om de knie of enkel zitten. Je hebt het ook in verschillende kleuren. Onze puberdochter heeft het in diverse kleuren gehad bij haar knieklachten. Waarom dan in ’s hemelsnaam een blog met deze titel?

Al zolang ik weet heb ik, net als een miljoen andere Nederlanders, last van hooikoorts. Niet zo’n beetje ook, nee, gewoon heel erg tot bijna ziek zijn toe. De eerste weken kon ik het dit jaar nog onderdrukken met pillen, neussprays en oogdruppels. De laatste weken werd het erger en erger en werd ik er in de avond zo kortademig van, dat ik me zorgen begon te maken. Ik plaatste er een tweet over met een hashtag #hooikoorts …

ill-298909_960_720

Er kwam een reactie binnen van iemand die me wees op ‘medical taping‘. Het plakken van deze tape op je rug zou tot veel positieve effecten leiden bij veel mensen. Ik ging direct zoeken op internet en ja hoor, het bestaat en wordt gedaan door de fysio. Hoewel ik er niet echt in geloofde, heb ik toch een snelle afspraak kunnen maken bij de fysio. Volgens mijn collega moest ik gewoon mijn geest er voor openstellen. Tja, daar ben ik niet zo van, maar goed …

Bij de fysio werd me verteld dat ze dit de laatste tijd veel plakken en dat het resultaat verrassend goed is. Het haalt zeker 50% van de heftigste klachten weg. Prima, plak die handel er maar op. Het is wel roze tape werd me nog gezegd. Ook prima, vindt mijn jongste dochter wel leuk. Vijf minuten later stond ik buiten. Een paar uur later was ik verbluft en nu na een paar dagen nog steeds. Nog diezelfde avond was ik niet meer kortademig, waren mijn ogen rustig en sliep ik eindelijk weer heerlijk. Het werkt dus echt.

meadow-123280_960_720

De volgende ochtend na de douche liet het wat los, maar mijn lieve rots in de branding, mijn lieve echtgenote heeft er wat plakkers over heen gedaan et voila, het zat weer. Uiteindelijk bleef het een kleine twee dagen zitten en nu, na een paar dagen, merk ik nog steeds dat het veel beter gaat. Deze week word ik nog eens beplakt en daarna zou ik de zomer moeten kunnen doorkomen.

Ik begrijp er ook niets van, maar dat maakt me helemaal niets (meer) uit, ik leef weer en krijg weer energie.

De grootste lol voor mijn gezin was het eraf trekken … Er zitten namelijk wat haartjes op mijn rug … Ik bespaar jullie de pijn die ik heb doorstaan.

Aanrader? Wat mij betreft wel, gewoon proberen!!

Voor persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share