reboot-recensie-trotse-vaders-6De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Recensie
Onlangs heb ik voor het eerst een Young Adult boek gelezen. En dat beviel eigenlijk prima. Toen Reboot naar me opgestuurd werd, ben ik die dus ook zelf gaan lezen. En het is echt een boek wat niet alleen geschikt is voor YA, de groep jongeren tussen kind en volwassen, maar ook voor Trotse Vaders!

Het boek speelt zich in de toekomst af. Wanneer kinderen dood gaan, worden ze door een virus opnieuw leven. Ze zijn dan een Reboot. Hoe langer ze dood zijn geweest, hoe minder menselijkheid er over is, het zijn dan een soort robots geworden.

reboot-recensie-trotse-vaders-2

In dit boek spelen een aantal Reboots een rol. De hoofdrol is voor Wren. Zij is het langst dood geweest van alle Reboots en staat ver van alle menselijke emoties. Wanneer Callum ook een Reboot is, raakt hij iets in haar waarvan ze het bestaan niet meer wist. Ze begint weer iets te voelen.

reboot-recensie-trotse-vaders-4

Dat is erg verwarrend voor Wren en om meer te weten te komen over wat er met haar gebeurt, gaat ze Callum opleiden. Door dit contact verandert Wren en accepteert ze niet mee alles wat er om haar heen gebeurt en wat ze moet doen.

reboot-recensie-trotse-vaders-5

Die verandering brengt risico’s met zich mee, en uiteindelijk moeten Callum en Wren proberen te ontsnappen.

reboot-recensie-trotse-vaders-3

Of dat lukt, moet je zelf lezen. Er komt in ieder geval nog één ander deel, dus het loopt niet heel slecht af!

reboot-recensie-trotse-vaders-1

Ik vond Reboot echt een intrigerend boek. Goed thema en spannend verteld. Wanneer het voor volwassenen geschreven zou zijn, zou er misschien wat meer uitleg zijn over hoe alles precies in elkaar steekt. Volgens mij is dat interessanter dan er nu in kleine beetjes informatie te lezen is. Het concept van het verhaal is echt goed en door het niet te ‘diep’ te laten gaan, is het – behalve voor volwassenen – ook prima te lezen door pubers.

Reboot – Amy Tintera
Paperback, YA, thriller, SF, 296 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Rebel NL rug 22.inddBestel dit boek hier >>>>

Deel 2, Rebel, is vanaf 20 oktober 2016 te koop, klik hier >>>>

Share