winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-1Ik houd van barbecueën. Lekker met vrienden en familie, of gewoon met mijn gezin. Zelf houd ik erg veel van vlees en dat gooi ik ook in het najaar en in de winter graag op de barbecue. Dat het buiten koud is, vind ik niet erg, als het maar droog is.

In de Verenigde Staten heb ik al vaak een barbecue in de winter gehad, en dan vooral met enorme steaks! Maar ook in Nederland en Vlaanderen is het kennelijk niet ongebruikelijk om de barbecueën wanneer het te koud is om lekker buiten te zitten. Er is zelfs een boek over uitgegeven bij uitgeverij Snor: Hét winter BBQ boek.

Hieronder de omschrijving die op de achterkant van het winter-barbecue boek staat:
Alleen barbecueën als de zon schijnt? Echt niet! Trek die grill uit de berging, trommel je vrienden op en kook de sterren van de hemel op een vuurtje. Ook in de herfst en winter. Sterker nog: júist in de herfst en winter.

Met zijn allen in de kou rond een lekker warm vuurtje is namelijk nóg leuker dan gewoon barbecueën. Na het eten lekker soezen bij de vlammen, wat rokerige muziek en zwoele blikken erbij, en je begrijpt waarom echte koks een vurige blik in hun smokey eyes krijgen, als ze de barbecue aansteken. Vooral als het buiten ijs- en ijskoud is.

winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-2

En barbecueën kan zó lekker zijn. Als je maar weet hoe het moet. Wie kan je dat beter vertellen dan Mme Charlotte? Niet voor niks won ze de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-boek ter wereld. Dus.

winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Nou, dan dit winter-BBQ-boek maar eens beoordelen. Ten eerste ziet het er erg mooi uit. Mooie foto’s, goed formaat, heldere indeling. Ondanks dat er “winter-BBQ-feestje” staat, is het ingedeeld in zowel herfst als winter. En de prijs is ook erg aangenaam.

winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Waar in ons gezin ik altijd degene ben die de barbecue bedient, zie ik hier een vrouw de gerechten bereiden. Logisch uiteraard, het boek is geschreven door Mme Charlotte. Misschien dat er daarom ook relatief weinig vleesgerechten in staan? Ze zijn er wel, maar hebben niet bepaald de bovenhand.
winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Even wennen voor mij, als carnivoor. Maar eigenlijk ook wel prettig, want hoe ik een sateetje moet maken of een varkenshaasje op de barbecue moet bereiden, weet ik al wel. Maar een warm kaasje, of een bijgerecht als aubergine met een soort van hangop is echt nieuw voor me.

winter-barbeque-herfst-snor-recepten-recensie-copyright-trotse-vaders-6

Ook leuk zijn de tips om warme drankjes te bereiden op de barbecue. Misschien dat mijn gasten dan toch gezellig buiten komen zitten, met een warme trui aan en een glas met een warme en kruidige cocktail in hun handen terwijl ik de parelhoen en de gegrilde pompoen klaarmaak!

Hèt winter BBQ boek – Charlotte Fielmich
Hardcover, 112 pagina’s, uitgeverij Snor
Bestel dit boek hier >>>>

Share